Quote

Εύκολο επιδόρπιο με γιαούρτι και ροδάκινο

Όταν με ενημερώνουν φίλοι ότι θα έρθουν σπίτι τελευταία στιγμή αυτό το επιδόρπιο μου λύνει τα χέρια. Ρίχνεις ότι φρούτα έχεις στο ψυγείο σου εκείνη την στιγμή μέσα σε γιαούρτι και είσαι έτοιμος! Είναι εντυπωσιακό όταν το σερβίρεις και το κυριότερο; Φτιάχνεται σε πέντε λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ροδάκινα (φρέσκα η κομπόστας)
  • 1 τσαμπί μαύρα σταφύλια
  • 2 μπανάνες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. μέλι
  • Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβεις τα ροδάκινα και τις μπανάνες σε φέτες. Κόβεις τις φέτες στη μέση. Αναμιγνύεις σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι με το μέλι και την κανέλλα. Με ένα κουτάλι γεμίζεις ποτήρια του ουίσκι (μας βολεύουν γιατί είναι χαμηλά και φαρδιά) με μια στρώση γιαούρτι. Στη συνέχεια βάζεις φέτες μπανάνες και μετά με το κουτάλι άλλη μια στρώση γιαούρτι. Από πάνω ρίχνεις 1-2 ρώγες μαύρο σταφύλι και ξανά μια κουταλιά γιαούρτι. Πάνω από την  τελευταία στρώση ρίχνεις φέτες ροδάκινου. Βάζεις τα ποτήρια στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει το γιαούρτι.  Το επιδόρπιο αυτό φτιάχνεται και με διάφορα άλλα φρούτα, της επιλογής σου.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*