Quote

Μαρμελάδα πορτοκάλι με τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ

1 κ. πορτοκάλια

1 κ. ζάχαρη

1 λεμόνι

Φρέσκο τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια. Προσέχουμε να μην κόψουμε το άσπρο μέρος του
πορτοκαλιού, γιατί θα πικρίσει η μαρμελάδα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το
ξεφλουδιστήρι του μήλου, για καλύτερο αποτέλεσμα. Ψιλοκόβουμε τις φλούδες. Τις
ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την σάρκα των πορτοκαλιών (χωρίς το
άσπρο). Βράζουμε τα πορτοκάλια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε κομματάκια
τζίντζερ στο μίγμα που βράζει. Όχι πολύ γιατί έχει έντονη γεύση. Το τζίντζερ ταιριάζει
άψογα, γευστικά, με το πορτοκάλι. Τέλος, προσθέτουμε στην μαρμελάδα χυμό λεμονιού
για να μην ζαχαρώσει. Την αφήνουμε να βράσει, μέχρι να πήξει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι
έτοιμη όταν πέφτει από το κουτάλι σε κομπάκια.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*