Quote

Πανακότα

Στην γαστρονομική μου επίσκεψη με την Κουζινα της Μαμάς στο Πιεμόντε της Β.Ιταλίας, δύο χρόνια πριν, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αυθεντική Πανακότα,καθώς το Πιεμόντε θεωρείται ο τόπος προέλευσης της συνταγής αυτής. Πανακότα σημαίνει,μαγειρεμένη κρέμα, και αν την φτιάξεις με τον σωστό τρόπο είναι ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκό!

3 φύλλα ζελατίνας

200 ml κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα φρέσκο

2 κουτ. ζαχαρη

1 δόση βανίλια

Σιρόπι από γλυκό κουταλιού της προτίμησης σου

Στη συνέχεια ρίχνεις στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύεις καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνεις τα φύλλα ζελατίνας. Τα αφήνεις να μαλακώσουν και να διαλυθούν στο ζεστό γάλα και ανακατεύεις. Προσθέτεις και την βανίλια. Κατεβάζεις το μείγμα από την φωτιά, πριν πάρει βράση. Το χύνεις σε μικρά φορμάκια. Βάζεις τα φορμάκια στο ψυγείο για 4 ώρες, ώσπου να πήξει η κρέμα. Η πανακότα πήζει στο ψυγείο, όχι στην κατσαρόλα. Για να ξεφορμάρεις το γλυκό, βυθίζεις τα φορμάκια σε ζεστό νερό. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρεις περιχύνεις κάθε μερίδα με σιρόπι από γλυκό κουταλιού.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

3 comments

  1. Καθαρά από περιέργεια, τη ζελατίνα πότε ακριβώς τη χρησιμοποιείς? Γιατί δεν είναι κ πολύ ξεκάθαρη η σχέση της με την υπόλοιπη συνταγή.

    • Γεια σου Γιώργο! Ευχαριστώ για την παρατήρηση.. Ήταν λίγο μπερδεμένη η διατύπωση. Το διόρθωσα. Τα φύλλα ζελατίνας μπορείς να τα βαλεις για μια στιγμή στο νερό και μετά μέσα στο γάλα αλλά είναι πολύ πιο εύκολο και απλό να τα βάλεις κατευθείαν στο μίγμα με το γάλα. Καλη συνέχεια!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*