Quote

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Την περασμένη Κυριακή στις Σέρρες είδα μπροστά στα μάτια μου να φτιάχνεται το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Η συνταγή είχε 200 κιλά ρύζι, 1.3 τόνους γάλα, 250 κιλά ζάχαρη, 800 λίτρα νερό, 40 κιλά κορν φλάουρ, αρκετή βανίλια και μπόλικη κανέλα. Αν θέλετε να φτιάξετε το ρυζόγαλο στο σπίτι, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή.

4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα

Πλένεις το ρύζι και το βράζεις με το νερό για 10 λεπτά. Ρίχνεις τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και αφήνεις να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνεις τη ζάχαρη στο ρύζι. Διαλύεις το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνεις στην κατσαρόλα. Βράζεις το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Τραβάς την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνεις τη βανίλια και ανακατεύεις για λίγο ακόμα. Σερβίρεις σε 5-6 μπολ και πασπαλίζεις με κανέλα. Μπορείς να το προσφέρεις χλυαρό ή να το βάλεις στο ψυγείο και να το απολαύσεις κρύο. Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Το παστίτσιο της μαμάς” που είχα κυκλοφορήσει το 2005.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print