Quote

Τάρτα Γαλατόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη τάρτας:

½ κ. αλεύρι

1 φλ. άχνη ζάχαρη

1 πακέτο βούτυρο

1 αυγό

1 σφηνάκι ξύδι

Για την γαλατόπιτα:

1 λ. γάλα

½ φλ. σιμιγδάλι

½ φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ένα αυγό, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε καλά με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαστιχωτή ζύμη. Απλώνουμε το ζυμάρι σε
μια βουτυρωμένη φόρμα, μέχρι να πάρει το σχήμα της.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα της γαλατόπιτας. Βράζουμε το γάλα σε ένα
κατσαρολάκι. Ρίχνουμε επίσης μέσα την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Προσθέτουμε
επίσης ξύσμα λεμονιού για άρωμα και ένα αυγό για να δέσει η κρέμα. Όταν η κρέμα είναι
έτοιμη, την ρίχνουμε μέσα στην τάρτα και ψήνουμε! Στους 190 βαθμούς, για 35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

2 comments

  1. Ευτύχη, καλημέρα,συγχαρητήρια για τη δουλειά σου! Σε θαυμάζω και σε χαίρομαι! επειδή θα ηθελα να φτιάξω τη συνταγή σου “τάρτα γαλατόπιτα”, αλλά (πιθανόν λόγω κωδικοποίησης???), δε μου βγάζει στα υλικά την ποσότητα του αλευριού, (?αλεύρι), μπορείς να μου πεις πόσο βάζουμε; ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*