Quote

Ταξίδι στην Αυστραλία

FT in Australia

Στη μακρινή Αυστραλία βρέθηκε την τελευταία εβδομάδα του περασμένου Απριλίου ο Ευτύχης Μπλέτσας…  Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην χώρα των καγκουρό και των κοάλα, ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Η κουζίνα της μαμάς ? αλλά και τακτικός αρθρογράφος για θέματα διατροφής και φανατικός υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής – εξερεύνησε τα μυστικά της Αυστραλιανής γαστρονομίας, πραγμα-τοποίησε γυρίσματα για την τηλεόραση, ήρθε σε επαφή με τον ελληνισμό της Αυστραλίας και μίλησε για την ελληνική κουζίνα στους μαθητές ενός ομογενειακού σχολείου.

Ύστερα από πρόσκληση του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ που οργανώνει η ομογενειακή κοινότητα της πόλης παραβρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος στην Βραδιά Αρχαίας Ελληνικής Κουζίνας που διοργανώθηκε στο Georges Mediterranean Bar & Grill στο Darling Harbor.
Το Σάββατο 2 Μαΐου 2009, ο Ευτύχης  παρουσίασε στο κέντρο Lakemba  του Σύδνεϋ το show Μουσικομαγειρέματα, ένα πρωτότυπο μάθημα διατροφής που θυμίζει συναυλία και θεατρική παράσταση και με το οποίο, χωρίς διδακτικές υπερβολές αλλά με επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μικροί και μεγά-λοι αντιμετωπίζουν το φαγητό. Τα ελληνόπουλα της διασποράς και οι γονείς τους, μυήθηκαν διασκεδάζοντας στα μυστικά της υγιεινής διατροφής, άκουσαν τις εντυπώσεις του Ευτύχη  από τα ταξίδια του σε κάθε γωνία της Ελλάδας, μαγείρεψαν με κέφι, τραγούδησαν όλοι μαζί  και ανανέωσαν με ενθουσιασμό το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Η θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στα Μουσικομαγειρέματα τα ελληνόπουλα της Αυστραλίας – επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες μεγάλες  επιτυχίες αυτής της παιδαγωγικής και ψυχαγωγικής παράστασης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο – δικαιώ-νουν τις προσπάθειες του Ευτύχη για τη διάδοση του «έξυπνου» φαγητού και ενισχύουν τη φιλοδοξία του του να την παρουσιάσει σύντομα στη Γερμανία, την Αμερική και σε άλλες μεγάλες εστίες του ελληνισμού της διασποράς.

«Με τα Μουσικομαγειρέματα ? λέει ο Ευτύχης – ανακατεύοντας με τη βοήθεια της κιθάρας μου νότες, στίχους και υγιεινές συνταγές, σε μια παράσταση που υμνεί το «έξυπνο» φαγητό, φιλοδοξώ να αυξήσω τη «διατροφική ευφυΐα» κυρίως των παιδιών και να αφυπνίσω τη διατροφική τους συνείδηση. Η αποδοχή που είχε αυτή η προσπάθειά μου σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κύπρο, αλλά και πρόσφατα στην Αυστραλία, μου δίνει δύναμη να κάνω σχέδια για τη συνέχεια που της αξίζει, πιστεύοντας ακράδαντα ότι απο-τελεί μια πολύ καλή υπηρεσία στην υπόθεση της διάδοσης του υγιεινού φαγητού» .

Φωτογραφίες από το ταξίδι:
http://www.facebook.com/album.php?aid=70349Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print