Quote

Μπουγάτσα γλυκιά με κρέμα και μήλο

IMG_9208

Η αγαπημένη μας γλυκιά μπουγάτσα σε εκδοχή με μήλο! Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Υλικά:
Για το Ζυμάρι:
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
40 γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ΒΕΑ
500ml νερό
1 πρέζα αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
+εξτρά βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

Μπουγάτσα γλυκιά:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
5 κουταλιές στέβια ISOSTEBIA
4 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας ΒΕΑ
1 βανίλια
2 κρόκοι ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ (ελευθέρας βοσκής)
1 μήλο KIKU
αλάτι Ιμαλαίων SALTIC

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το φύλλο όπως στη συνταγή εδώ.

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζεις το γάλα για να ζεσταθεί. Καβουρδίζεις το σιμιγδάλι με λίγο βούτυρο. Ρίχνεις τη στέβια στο γάλα και μετά ρίχνεις το σιμιγδάλι με το βούτυρο. Το αφήνεις σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Αφού το κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις. Τρίβεις το μήλο και το στραγγίζεις.

Ανοίγεις το φύλλο, ρίχνεις την κρέμα και από πάνω ρίχνεις το μήλο και λίγη κανέλα. Την κλέινεις με το ζυμάρι και αλείφεις με βούτυρο από πάνω. Ψήνεις για 20 λεπτά. Σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 Καλή μπουγατσόρεξη!

δείτε την εκτέλεση στο βιντεο απο την εκπομπή Happy Cook


IMG_9281

INFO:

  • Η ιστορία της μπουγάτσας έρχεται από τα βάθη την αρχαίας Ελλάδας και Αιγύπτου οι οποίοι κατασκεύασαν ένα πρώιμο είδος πίτας.

  • Η ιδέα της παρασκευής μπουγάτσας, σύμφωνα με αναφορές,  προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν ακόμα Ελληνική, δηλαδή πριν το 1453μ.χ. ,και την άλωση της «Πόλης» από τους Τούρκους.

  • Η μπουγάτσα κυριάρχησε στον Ελλαδικό χώρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

IMG_9254

Δες όλες τις μπουγάτσες που έχουμε φτιάξει στο Happy Cook:
Μπουγάτσα με σοκολάτα
Μπουγάτσα αλμυρή
Μπουγάτσα γλυκιά με κρέμα κι μήλο

IMG_9221

δείτε και το πιο τέλειο μέρος για μπουγάτσα στη Θεσσαλονίκη



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

2 comments

  1. Εχειςκανει λάθος. Αλεύρι 300 γρ και 500 γρ νέρο δεν γίνεται.

    • έχεις δίκιο. βάλαμε το αλεύρι για για ένα φάκελο ενώ αφήσαμε το νερό που είναι για όλη την τριπλάσια δόση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*