Quote

Κοτόπουλο με corn flakes

Κοτόπουλο με Corn FlakesΑκούγεται περίεργο αλλά είναι απλό. Δεν πανάρεις το κοτόπουλο ούτε με αλεύρι, ούτε με φρυγανιά αλλά με νιφάδες καλαμποκιού!

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές μέλι
  • ½ κουταλάκι κάρυ
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
  • 2 κούπες corn flakes

Κόβεις τα φιλέτα κοτόπουλου διαγώνια σε μακρόστενα κομμάτια.

Ανακατεύεις τα υλικά της σάλτσας σε μπολ: μουστάρδα, μέλι, λεμόνι κάρυ και πιπέρι. Βουτάς εκεί μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και αφήνεις τουλάχιστον 20 λεπτά να μαριναριστούν και να απορροφήσουν τις γεύσεις. Ιδανικά τα αφήνεις 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Βάζεις τα corn flakes σε βαθύ πιάτο και τα τρίβεις με τα χέρια σου να διαλυθούν. Δε χρειάζεται να θρυμματιστούν τελείως για αυτό δεν τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Βουτάς ένα-ένα τα κομμάτια κοτόπουλο στα corn flakes και τα τοποθετείς στη σχάρα του γκριλ. Ψήνεις για 8 λεπτά από την κάθε μεριά. Θα ροδίσουν τα corn flakes αλλά δεν πρέπει να καούν. Εναλλακτικά γίνονται και στον αέρα του φούρνου αλλά θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο, περίπου 30 λεπτά στους 200. Μπορείς να τα σερβίρεις με λαχανικά ή να τα βάλεις μέσα σε πίτα ή ψωμί μαζί με κάποιο ντιπ και να φτιάξεις ένα σούπερ σάντουιτς!



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*