Quote

Εντσιλάδας Κοτόπουλου (Chicken Enchiladas)

IMG_8654

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι καταπληκτική και επιλεκτικά υπάρχουν κάποιες συνταγές της που θα μπορούσαν πολύ να ταιριάξουν και με τις δικές μας γευστικές επιλογές. Σήμερα θα δούμε τα Chicken Enchiladas που είναι μια μοναδική συνταγή που είμαι σίγουρος πως θα θέλεις να φτιάξεις.

Υλικά:
Εντσιλάδας Κατόπουλου
1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλου ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
? ποτήρι ελαιόλαδο Ariston
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
? κουταλάκι μαύρο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
πιπερίτσες τσίλι ΜΠΑΧΑΡ
πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Σπιτικές Τορτίγιες
200γρ καλαμποκάλευρο ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
200γρ αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
λάδι ARISTON
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
200ml νερό

Κόκκινη Μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο ΒΕΑ
50 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κρόκο αυγού ελευθέρας βοσκής ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
500 ml γάλα πλήρες Κορφή
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
½ κουταλάκι πάπρικα Μπαχάρ
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ

4 σπιτικές τορτίγιες
4 φέτες μπέικον
200 γρ. τυρί κασέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζεις το κρεμμύδι και τις κόκκινες πιπεριές, λίγη πάπρικα ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις πιπερίτσες τσίλι. Κόβεις το κοτόπουλο κομμάτια κ αι το ρίχνεις και αυτό.
Για την τορτίγια: Σε ένα μπολ ρίχνεις αλεύρι και καλαμποκάλευρο , αλάτι και νερό. Ζυμώνεις και αφήνεις λίγο να ξεκουραστεί. Μετά ανοίγεις τις τορτίγες στο μέγεθος που θέλεις και τις βάζεις στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί από τη μία την γυρνάςκαι από την άλλη.
Για την μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το βούτυρο να λιώσει και μετά το αλεύρι, ανακατεύεις και ρίχνεις το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνεις λίγο αλάτι, λευκό πιπέρι και σάλτσα ντομάτας, πάπρικα, κύμινο και ανακατεύεις μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτεις έναν κρόκο ανακατεύοντας συνεχώς.
Παίρνεις μία πίτα , βάζεις κομμάτια κοτόπουλο, το μπέικον που έχεις τηγανίσει και τυρί. Τυλίγεις και κλείνεις. Από πάνω ρίχνεις λίγο λάδι. Τις βάζεις σε ένα πυρέξ και από πάνω ρίχνεις τη μπεσαμέλ. Τις βάζεις στο φούρνο.

Δες και την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

IMG_8652

INFO:

  • Το Chicken Enchiladas είναι εύκολο και χορταστικό πιάτο με αέρα από μεξικό και καταπληκτική γεύση.
  • Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό τσίλι και να αντικαταστήσετε την καυτερή πιπεριά με γλυκιά.
  • Η κλασική μεξικάνικη συνταγή εντσιλάδας μοιάζει πολύ με τα μπουρίτο αλλά διαφέρουν αρκετά ως προς την γεύση και το περιεχόμενο.

IMG_8700

  • Το enchilada φτιάχνεται με tortilla από καλαμπόκι και όχι από αλεύρι όπως στα burritos.
  • H λεξη Εnchilada (εντσιλαντα) προερχεται απο τη μετοχη του Ισπανικου enchilar (εντσιλαρ) που κυριολεκτικα σημαινει να ?γαρνιρω με τσιλι?
  • Tα εντσιλαντας προερχονται απο το Μεξικο οπου η συνηθεια να τυλιγουν διαφορα φαγωσιμα με τορτιγιες (πιτες απο καλαμποκι) χανεται στα χρονια των Μαγιας
  • Εντσιλαντας φτιαχνουν στην Κοστα Ρικα, στη Γουατεμαλα, στην Ονδουρα, τη Νικαραγουα και αλλου.

IMG_8665

  • Τα εντσιλαντας φτιαχνονται με πιτα (τορτιγια) απο αλευρι καλαμποκιου και γινονται ρολακια ενω τα μπουριτος απο αλευρι σιτου και διπλωνονται σαν φακελακια

  • Η μεγαλυτερη εντσιλαδα ειχε μηκος 70 μετρα και ζυγιζε 1,5 τονο

IMG_8651



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*