Quote

CHOCO BURGER

IMG_6284

Την σοκολάτα την αγαπάμε. Γλυκαίνει κάθε μας στιγμή και ομορφαίνει κάθε γλυκό μας. Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Να μπλέξουμε το burger με την σοκολάτα και είμαι σίγουρος πως θα λατρέψετε αυτό το μπλέξιμο. Πάμε να δούμε πως θα γίνει το υπέρτατο Choco Burger.

IMG_6305

Υλικά:

Για τα μπριος:
150γρ βούτυρο λιωμένο
300ml γάλα
1 kg αλεύρι Χρυσό ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων Saltic

Για την σάλτσα σοκολάτας:
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100ml κρέμα γάλακτος

Για τα brownies:
1 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
4 αυγά
½ κούπα κακάο
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων Saltic

Για το σερβίρισμα:
Μαρμελάδα κάστανο
Σαντιγί
Σιρόπι σοκολάτας

IMG_6296

Εκτέλεση:

Για τα μπριος: Βάζεις τη μαγιά , το αλεύρι και λίγο γάλα και ανακατεύεις. Βάζεις και λίγη ζάχαρη. Σε μία τρύπα στη μέση βάζεις το αλάτι. Βάζεις το βούτυρο , το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνεις και αφήνεις να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει το κόβεις κομμάτι και πλάθω τα μπριός. Τα αφήνεις περίπου 15 λεπτά να φουσκώσουν. Τα βάζεις σε λαδόκολλα και τα ψήνεις στους 180 για 20 – 22 λεπτά.

Για τα brownies: Σπάς τα αυγά και τα χτυπάς. Ρίχνεις το αλάτι , τις βανίλιες , τη ζάχαρη και χτυπάς λίγο. Λιώνεις το βούτυρο , ρίχνεις το κακάο μέσα και μετά τα ρίχνεις στα αυγά με τη ζάχαρη. Ανακατεύεις και ρίχνεις και το αλεύρι. Βουτυρώνεις το πυρέξ και τοποθετεις το μείγμα.  Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175. Ψήνεις στους 175 για 22-30 λεπτά.

Ανοίγεις το μπριος και αλείφεις μαρμελάδα κάστανο. Βάζεις ένα κομμάτι brownies από πάνω, λίγη σαντιγύ και λίγη σάλτσα σοκολάτας από πάνω. Στο τέλος προσθέτεις λίγα τριμμένα φουντούκια και καπακώνεις με το υπόλοιπο μπριος.

IMG_6275

Tip:
Τι να κάνω σε περίπτωση που σφίξει ή σβολιάσει η σοκολάτα στο μπεν μαρί;
Αν σφίξει ή σβολιάσει η σοκολάτα στο μπεν μαρί τότε σκούπισε τους υδρατμούς από τα τοιχώματα και ρίξε μερικές κουταλιές λάδι. Ανακάτεψε μέχρι να επανέλθει στα φυσιολογικά της η σοκολάτα.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ HAPPY COOK

IMG_6334



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*