Δαχτυλίδια μηλου


IMG_5309

Τα μήλα είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα. Είναι από εκείνα τα φρούτα που μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή καθώς μόνο ένα μήλο αρκεί για να κάνεις την αρχή. Το ένα μήλο φέρνει το άλλο και έτσι σιγά σιγά μπορείς να κάνει την διατροφή σου πιο υγιεινή εύκολα και γευστικά. Σήμερα θα σου δείξω μια συνταγή που ίσως να μην είναι όσο υγιεινή φαντάζεσαι όμως περιέχει το αγαπημένο σε όλους μας μήλο.

Υλικά:
4 κόκκινα μήλα KIKU
1 ποτήρι αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαϊων Saltic
1/4 κοφτό κουταλάκι κανέλα
λίγο μέλι

Εκτέλεση: 

Σπάς σε άδειο μπολ αυγό με γάλα και ανακατεύεις. Στη συνέχεια πρόσθετεις αλάτι και μπέικιν πάουντερ με ζάχαρη. Ρίχνεις κανέλα και αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο κουρκούτι. Βάζεις το κουρκούτι στο ψυγείο, Κόβεις τα μήλα σε ροδέλες με αυτό εδώ το εργαλείο ή αν δεν έχει με μαχαίρι. Βουτάς τα κομμάτια μήλου στο κουρκούτι και μετά τα βάζεις στο τηγάνι στο ζεστό λάδι. Όταν τα μήλα πάρουν χρώμα, τα βγάζεις σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί. Σερβίρεις με μέλι ή κάποιο αγαπημένοσ ου σιρόπι! Καλή όρεξη!!


IMG_5332

Tips:

IMG_5340

Αν θέλεις να δεις τη δεύτερη συνταγή του επεισοδίου που είναι ιδιαίτερα Μάφιν με μακαρόνια και αυγό δες εδώ.