Quote

Ο Ναός του Μακαρονά! Εργοστάσιο EURIMAC στο Κιλκίς

Εργοστάσιο EURIMAC
Η επίσκεψή μας στο εργοστάσιο EURIMAC στις 29 Νοεμβρίου του 2013 ήταν κάτι το ξεχωριστό. Η αγάπη μας για τα ζυμαρικά καθώς και οι πολύ καλές εγκαταστάσεις της Eurimac μας έκαναν να λιγουρευόμαστε μακαρονάδες όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε. Είδαμε όλες τις φάσεις που περνάνε τα μακαρόνια πριν φτάσουν στα χέρια μας και στα πιάτα μας. Το ιδιαίτερο σε όλη αυτή την επίσκεψη ήταν το μεράκι και η αγάπη των ιδιοκτητών για την δουλειά τους. Άλλωστε πως μπορεί να είναι κάτι πετυχημένο αν δεν υπάρχει μεράκι.

Παρακάτω σας έχουμε εξασφαλίσει ένα εντυπωσιακό φωτορεπορτάζ το οποίο θα σας χαρίζει λαχταριστές εικόνες από μακαρόνια αλλά και μια οπτική της παρασκευής των ζυμαρικών που σίγουρα δεν είχες δει.

IMG_8697

 

Η Eurimac εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων Private Label (Φασόν) και παράγει ζυμαρικά υψηλής ποιότητας για τις πιο σημαντικές Ευρωπαϊκές αλυσίδες supermarket και discount stores καθώς και για μερικούς από τους κορυφαίους παραγωγούς, εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων παγκοσμίως. Μέσω της εξειδίκευσης της στην παραγωγή προϊόντων Private Label (Φασόν), η Eurimac μπορεί να κατανοήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και απαιτήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών και να δημιουργήσει μαζί τους μακροχρόνιες συνεργασίες. Κατά συνέπεια, η Eurimac μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας ζυμαρικά σε χαμηλό κόστος και να τα παραδώσει στους πελάτες της άμεσα και με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

 

IMG_8721

 

Η EURIMAC παράγει ζυμαρικά σε δικές της κατοχυρωμένες μάρκες, οι οποίες διανέμονται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού σε όλον τον κόσμο. Η πρώτη και γνωστότερη οικογένεια ζυμαρικών της μητρικής εταιρείας, είναι τα ομώνυμα και εμβληματικά ΜΑΚΒΕΛ, που πρωτοκυκλοφόρησαν το 1939. Τα επόμενα χρόνια που ο τομέας των εξαγωγών άρχισε να παίρνει κυρίαρχη θέση στο λειτουργικό της Βιομηχανίας, η παραγωγή εμπλουτίστηκε και με άλλες επωνυμίες, είτε από απαιτήσεις πελατών του εξωτερικού, είτε από έμπνευση των συνεργατών μας. Έτσι προέκυψαν τα Latino, τα Famiglia, τα Grande Pasta, τα Mama Mia τα Bevellini και άλλα.

 

 

 

 

IMG_8750

Έχει ενδιαφέρον οτι η EURIMAC έχει 50-50% μοιρασμένες τις πωλήσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μεγάλες ποσότητες ζυμαρικών στέλνει στην Ιαπωνία (περίπου 10% των πωλήσεων!). Στην Ελλάδα η εταιρία έχει ηγετική θέση στην παρασκευή Private Label ζυμαρικών για σχεδόν όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ (Βασιλόπουλο,Lidl, Μασούτη κα). Αν έχετε δοκιμάσει κάποιο private label ζυμαρικό και έχετε την ίδια γνώμη με μένα, ότι δηλαδή είναι εξαιρετικής ποιότητας, τότε μάλλον φάγατε ζυμαρικά που παράγει η Eurimac. Σας προτρέπω την επόμενη φορά που θα πάρετε private label ζυμαρικό να τσεκάρετε στο πακέτο αν φτιάχνονται από την Eurimac.

IMG_9373

 

Η EURIMAC έχει μεγάλη παράδοση και ιστορία στον χώρο των ζυμαρικών, τόσο στην Ελλάδα (μέσω της ΜΑΚΒΕΛ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.) όσο και στην Ιταλία (μέσω του ομίλου EURICOM και των εταιριών
ζυμαρικών Pasta Combattenti και Corticella). Το ακόλουθο είναι ένα σύντομο ιστορικό της εταιρίας ΜΑΚΒΕΛ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.:

1939 – Ο Παντελής Κωνσταντινίδης (μαζί με τον αδερφό του Νίκο) αρχίζει να παράγει και
να εμπορεύεται ζυμαρικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

1945 – Τα αδέρφια Παντελής και Νίκος Κωνσταντινίδης αποκτούν την βιοτεχνία ζυμαρικών
“Ερμής” και το 1948 της δίνουν το όνομα ” ΜΑΚΒΕΛ” (Μακαρονοποιία Βορείου Ελλάδος)

1962 – Η ΜΑΚΒΕΛ μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4000 τ.μ. στην περιοχή του
παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού

1980 – Η ΜΑΚΒΕΛ προχωράει σε επενδύσεις νέων τεχνολογιών που την ωθούν στην
κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα εξαγωγικών επιχειρήσεων στον χώρο
των ζυμαρικών. Η ΜΑΚΒΕΛ βραβεύεται με το βραβείο εξαγωγών “ΕΡΜΗΣ” του Εμπορικού
και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την εξαγωγική της δραστηριότητα

1990 – Η ΜΑΚΒΕΛ αρχίζει την εμπορική συνεργασία της με την Ιταλική εταιρία PAGANI

1996 – Η ΜΑΚΒΕΛ μαζί με τον όμιλο EURICOM ιδρύει την EURIMAC Α.Ε. και προχωράει σε επενδύσεις για την κατασκευή νέας βιομηχανικής μονάδας στο Κιλκίς.

2006 -2008 Kατασκευή του νέου μύλου Semolina με ικανότητα παραγωγής άλεσης 250 τόνων σκληρού σίτου ανά ημέρα στο Κιλκίς, Ελλάδα. Oλοκληρώθηκε η κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής μακρών ζυμαρικών, συνολικής επιπλέον παραγωγής 10,000 τόνων / έτος.

IMG_8757

 

 

IMG_8760

IMG_9343

 

IMG_8708

IMG_9348

 

Ο Παντελής, product Developer   μας ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου και μας εξήγησε βήμα βήμα πως παράγονται τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!

IMG_9350

IMG_9361

Όλα τα ζυμαρικά της Eurimac εξολοκλήρου από 100% Ελληνικά σκληρά σιτάρια της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα προϊόντα δηλαδή είναι 100% ελληνικά, και πρώτες ύλες, και παραγωγή, και συσκευασία. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία επειδή πολλά “ελληνικά” προϊόντα¨πολλές φορές απλά συσκευάζονται στην Ελλάδα ή παράγονται με εισαγόμενες πρώτες ύλες.

IMG_9364

 

IMG_9368

IMG_9371

Αυτό είναι ένα καλούπι που μπαίνει στην μηχανή για να κοπούν τα ζυμαρικά στο σχήμα που θέλουμε!

 

IMG_9388

 

 

 

 

 

IMG_9393

Το εργοστάσιο έχει μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας που χρησιμοποιεί βιομάζα (φλοιό ρυζιού) για τις ανάγκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

IMG_9394

 

 

IMG_9403

 

Το εργοστάσιο διαθέτει υπερσύγχρονο μύλο που αλέθει το σκληρό σιτάρι για να κάνει σιμιγδάλι.

 

 

IMG_9409

 

Η θέα από την κορυφή των σιλό (αποθήκες σιτηρών)

IMG_9410

IMG_9411

IMG_9413

 

Δαιδαλώδεις σωλήνες στον μύλο της Eurimac!

 

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Eurimac

http://eurimac.com/

https://www.facebook.com/pages/EURIMAC/117537158354281

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για ένα Food Review των ζυμαρικών της Euromac!

Και φυσικά… αναμένεται βίντεο από την επίσκεψή μας εκεί! 🙂Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*