Φακέικ


IMG_0143

Το φακέικ είναι μια φανταστική ιδέα για να φας λίγο περισσότερες φακές με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο. Ίσως σας φανεί λίγο παράξενο όμως όταν το δοκιμάσετε είμαι σίγουρος πως θα αλλάξετε γνώμη. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε το φακεικ και θα καταπλήξουμε τα πλήθη.

 Υλικά:
1 κούπα φακές Θεσσαλικός Ανθός
1 κούπα νερό
1 κούπα αλεύρι Ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κούπα γάλα ΑΡΙΑΝΙ ΚΟΡΦΗ (ή φυτικό γάλα για νηστίσιμη συνταγή)
4 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
2 κουταλιές ταχίνι ΚΑΝΔΥΛΑΣ
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
1 κουταλάκι baking powder
κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
κόλιανδρο τριμμένο ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι χτυπάς τις φακές και τις βάζεις σε ένα μπολ. Βάζεις το αλεύρι ολικής , κύμινο, κόλιανδρο, λευκό πιπέρι, αλάτι, μπέικιν και ανακατεύεις. Λαδώνεις μια φόρμα για κέικ και βάεις μια λαδόκολλα. Απλώνεις το μείγμα και ψήνεις για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς.

 

Δες και την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

IMG_0151

INFO:

IMG_0140

Το φακεικ μπορει να γινει και σε μορφή μπιφτεκιού και να γίνει λαχταριστό μπέργκερ.

IMG_0216