FoodIQ: Τα 2 βήματα της Διατροφικής Ευφυΐας

This entry was posted by FT Monday, 3 October, 2011
Read the rest of this entry »

Σε αυτό το βίντεο θα ακούσεις για τα 2 αλληλένδετα βήματα που αυξάνουν την διατροφική σου ευφυία: ΓΝΩΣΗ και ΠΡΑΞΗ

O καλός μαθητής της διατροφής έχει 2 χαρακτηριστικά: Γνωρίζει ποιο είναι το «έξυπνο φαγητό» και τρώει «έξυπνο φαγητό». Δηλαδή και «ξέρει» και «κάνει», και «ξέρει τι κάνει» συνδυάζοντας τη γνώση με την πράξη, γιατί το ένα χωρίς το άλλο δεν είναι αρκετό. Πράξη σημαίνει εμπειρία και για να αποκτήσουμε εμπειρία πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που μαθαίνουμε.

Η γνώση από μόνη της δεν είναι δύναμη. Η εφαρμοσμένη γνώση είναι! Πόσο καλό μου κάνει να ξέρω ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγιεινά αν δεν τρώω ποτέ; Τι νόημα έχει να ξέρω ότι το μπρόκολο είναι γεμάτο βιταμίνες αν δεν το βάζω στο στόμα μου; Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο: αυτά που μαθαίνουμε, πρέπει και να τα εφαρμόζουμε. Για να είμαστε «διατροφικά έξυπνοι» δεν αρκεί να γνωρίζουμε ποιο είναι το «έξυπνο φαγητό»? Πρέπει και να το τρώμε! Για αυτό και εσύ δεν πρέπει να περιμένεις. Μπες στη Δράση!

ΓΝΩΣΗ + ΠΡΑΞΗ = ΣΟΦΙΑ

Αν θέλεις να αυξήσεις την διατροφική σου ευφυία το βιβλίο Μουσικομαγειρέματα μπορεί να σε βοηθήσει!.. και οχι μόνο εσένα αλλά και το παιδί σου, αν είσαι μαμά ή μπαμπάς!! Δες το εδώ.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Πρωτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!

Και κάτι τελευταίο! Αν θες να υποστηρίξεις αυτό το site, τα δωρεάν βίντεο που ανεβάζω στο youTube και τις υπόλοιπες δραστηριότητές, πάτα εδώ για να δεις πως να το κάνεις χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Και πάλι.. Ευχαριστώ!!






Leave a Reply