Quote

Γιαουρτόπιτα

H γιαουρτόπιτα είναι μια γλυκιά αμαρτία που είμαι σίγουρος πως θέλεις να δοκιμάσεις. Το γιαούρτι πρωτοστατεί σε αυτή τη συνταγή και η απογειώνει τη συνταγή. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή που αν δεν έχεις κάνει θα πρέπει άμεσα  να αναθεωρήσεις. Πάμε να δούμε όμως τα υλικά της.

Για την γιαουρτόπιτα θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

400γρ αλεύρι για κάθε χρήση
250ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
290- 300γρ αγελαδινό γιαούρτι
2 μπέικιν 40γρ
300γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά

Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο ή το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις με το σύρμα.
Προσθέτεις τα αυγά και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτεις το αλεύρι ΜΑΝΝΑ, τις βανίλιες και το μπέικιν και τα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνεις τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.
Μην ξεχάσεις να βουτυρώσεις αλλά και να αλευρώσεις το ταψί πριν ρίξεις το μείγμα.
Σερβίρεις με γλυκό κουταλιού, με παγωτό ή ακόμη και σκέτη.

Δες και το βίντεο:

Καλή επιτυχία!



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

One comment

  1. Δεν έχω φάει ποτέ γιαουρτόπιτα, όμως η φωτογραφία με ‘ψήνει’ να το δοκιμάσω!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>