Quote

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ρύζι

IMG_0398

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια εσύ στο πλάι μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή με άρωμα ινδίας, ελαφριά καυτερή γεύση και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε πως γίνεται.

Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ
1 κουταλιά σκόνη κάρυ ελαφρώς πικάντικη ΜΠΑΧΑΡ
λίγα φύλλα κάρυ ΜΠΑΧΑΡ
2 κουταλιές γιαούρτι
100ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο CRETANTHOS
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
μακαρόνια
γαλα κορφή

Εκτέλεση:
Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το κάρυ και το ανακατεύεις με τα χέρια να πάει παντού. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και λίγο γάλα. Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις το κοτόπουλο να σωταριστεί. Αφού σωταριστεί βγάζεις το κοτόπουλο από το τηγάνι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζεις και εδώ λίγο κάρυ, αλάτι, πιπέρι και τρίβεις μερικά φύλλα κάρυ. Βάζεις το κοτόπουλο , την κρέμα γάλακτος , το γιαούρτι και ανακατεύεις. Το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεις με μακαρόνια ή ρύζι.

Δειτε και το βίντεο απο την εκπομπή Happy Cook

IMG_0397

INFO:

  • Το κοτόπουλο δε θα πρέπει να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, ή πιο συγκεκριμένα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60οC για περισσότερο από μια ώρα.

  • Η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα μικρόβια του κοτόπουλου, για να σκοτωθούν χρειάζεται σωστό ψήσιμο.

IMG_0386

  • Μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά όλα τα σκεύη (μπολ, μαχαίρια, επιφάνιες κοπής) που χρησιμοποιήθηκαν για το νωπό κοτόπουλο.

  • Αν η μαρινάδα περιέχει κάποιο όξινο συστατικό (όπως πχ. κόκκινο κρασί  ή ξύδι) θα διασπάσει τις ανθεκτικές πρωτεΐνες στο κρέας και θα το κάνει πιο τρυφερό.

  • Το μαρινάρισμα με όξινα συστατικά δε θα πρέπει να ξεπερνάει τη μια ώρα για να μην υπερισχύσει η γεύση του από αυτή του κοτόπουλου.

  • Με το μαρινάρισμα αποφύγουμε το στέγνωμα του κρέατος αλλά και προσθέσουμε ένα γευστικό τόνο μπαχαρικών στο τελικό πιάτο.

  • Απέφυγε να φας ένα κοτόπουλο αν το κρέας του δεν είναι σφριγηλό και σκληρό, αν μυρίζει άσχημα και αν τα κόκαλα γύρω από το κρέας έχουν σκουρότερο χρώμα.

  • Όταν πιάνεις ωμό το κοτόπουλο φρόντισε να φοράς γάντια ή να έχεις πλύνει σχολαστικά τα χέρια σου αλλά και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις.

  • Το κοτόπουλο διατηρείται 3 μέρες στο ψυγείο και 1 μήνα στην κατάψυξη.

  • Όταν έχεις το κοτόπουλο στο ψυγείο μην το βάζεις σε μεμβράνη αλλά σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο. Μην χρησιμοποιήσεις πλαστικό μπολ.

Δες εδώ το ινδικό κοτόπουλο με ταλιατέλες.

IMG_0403



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*