Quote

Κατσαμάκι

katsamaki

Κατσαμάκι Νηστίσιμο

Εκτέλεση:

Κόβω το κρεμμύδι και το αχνίζω με λίγο νεράκι στο τηγάνι. Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και τα καλαμποκάλευρο. Στο μεταξύ καθαρίζω και τρίβω το καρότο και τις λιαστές ντομάτες. Ρίχνω λίγο κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο στα κρεμμύδια και σβήνω με κόκκινο κρασί. Προσθέτω μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη . Βάζω λίγο αλάτι και πιπέρι στο καλαμποκάλευρο και αρχίζω σιγά σιγά να προσθέτω το νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και τα καρότα ανακατεύοντας. Ψιλοκόβω το μαϊντανό και τον προσθέτω στο μείγμα μου. Τέλος προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Σερβίρω με τα καραμελωμένα κρεμμύδια , φρέσκια ντομάτα λίγο μαϊντανό και διάφορα σποράκια.

500 γρ. καλαμποκάλευρο
1 λίτρο νερό
5 λιαστές ντομάτες
1 φρέσκια ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι, 1 καρότο
1 χούφτα μαϊντανό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κόκκινο γλυκό κρασί
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Μείγμα από σποράκια

katsamaki

ΓΛΥΚΟ ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ

(Χαλβάς με καλαμποκάλευρο)

350 γρ. καλαμποκάλευρο
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 λίτρο νερό
100 ml ηλιέλαιο
λίγο αλάτι
κανέλα
καρύδια

katsamaki



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

One comment

  1. Γιατί δεν υπάρχει η εκτέλεση;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*