Quote

Κυπριακό κοτόπουλο με κρασί, κους κους και κολιανδρο

IMG_0461

Ξέρετε πόσο αγαπάμε την Κύπρο και τα καλούδια της για αυτό για ακόμη μια φορά θα σας δείξουμε μια οχτανόστιμη συνταγή που θα σας καταπλήξει. Κυπριακό κοτόπουλο με κρασί, κους κους και κόλιανδρο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά:
1 κοτόπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
1 ποτήρι κρασί
ολόκληρους σπόρους κόλιανδρο ΜΠΑΧΑΡ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πακέτο κουκους ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΑΝΘΟΣ
1/4 ποτήρι ελαιόλαδο ARISTON
1 κουταλιά βούτυρο ΒΕΑ
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:
Βάζεις λίγο λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ρίχνεις το κρεμμύδι το κοτόπουλο. Ρίχνεις τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα η κότα σβήνεις με κρασί. Βράζεις το κους κους το ρίχνεις σε βραστό νερό και προς το τέλος ρίχνεις λίγο βούτυρο.Σερβίρεις το κοτόπουλο με το κους κους και πετιμέζι.

Δες και το βίντεο με την εκτέλεση από την εκπομπή Happy Cook

IMG_0508



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*