Quote

Κοτόπουλο Κιέβου (κοτολέτα)

IMG_0050

Η κοτολέτα έχει ουκτανική καταγωγή και αλλιώς λέγεται και κοτόπουλο Κιέβου. Σήμερα θα το φτιάξουμε για να δείτε πόσο απλή είναι αυτή η συνταγή και πόσο γρήγορα μπορείτε να το φτιάξετε και να μεταφερθείτε στο μαγικό Κίεβο.

Υλικά:
1500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι ή στήθος (ή, αν σας αρέσει, συνδυασμός και των δύο) ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ
250 γραμ. βούτυρο ΒΕΑ
2 λεμόνια (χυμό)
10 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσσα σκόρδου
Αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
6-7 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού τριμμένη στο μίξερ
3-4 αυγά χτυπημένα ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
Αρκετό λάδι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Σαλάτα:
πρασινη σαλατα
ξυδι μπαλσαμικο ροδι ARISTON
λάδι CRETANTHOS
Αλάτι Ιμαλαίων Saltic

Εκτέλεση:
Βάζεις το βούτυρο στο μούλτι με σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και τα χτυπάς. Αδειάζεις το σκορδοβούτυρο σε μία λαδόκολλα και το τυλίγεις σαν καραμέλα. Το βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει ή στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά. Χτυπάς με έναν κόπανο τα φιλέτα. Βάζεις κομμάτια από το σκορδοβούτυρο στα φιλέτα και τα τυλίγεις. Τα σταθεροποιείς με μία οδοντογλυφίδα. Πανάρεις τα φιλέτα με αυγό και με φρυγανιά και τα βάζεις για λίγο στο ψυγείο. Αφού κρυώσουν τα βάζεις να τηγανιστούν.

Συνοδευτική Σαλάτα: Βάζεις αλάτι στην πράσινη σαλάτα, και προσθέτεις ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο με γεύση ρόδι.

Δείτε και την εκτέλεση στο βιντεο απο την εκπομπή Happy Cook

και εδώ ολόκληρο το επεισόδιο

IMG_0057

INFO:

  • Η συνταγη αυτη θεωρειται το αποκορυφωμα της Ρωσσικης κουζινας.
  • Την πατροτητα της συνταγης αυτης διεκδικουν το Κιεβο και η Αγια Πετρουπολη, αν και ειναι ευρεως αποδεκτο πως εχει τις ριζες του στη Γαλλικη κουζινα
  • Αρωματικο βουτυρο μπορεις να φτιαξεις με καθε λογης μυρωδικα και μπαχαρικα και να το συντηρησεις στο ψυγειο για πολλες μερες η στην καταψυξη για μηνες.
  • Το σκορδο χρησιμοποιειται απο τον ανθρωπο για πανω απο 7.000 χρονια!

IMG_0064

Δες τις συνταγές όλου του επεισοδίου:
Κοτόπουλο Κιέβου (κοτολέτα)
Μακαρονάδα πουτανεσκα με σαρδελες

IMG_0056



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

One comment

  1. Στη Μόσχα, στα τέλη του 19ου αιώνα, το εστιατόριο “Κίεβο” σχετικά με Κίεβο vokzaal μαντέψατε κοτολέτες σε de-Will (c?telette de volaille ή κοτολέτες από πουλερικά) να αποχωρήσει από την τάφρο. Έτσι, όπως οστών φόρεσε σίδερα, ήταν βολικό να έχουν μπιφτέκι χέρια, και έγινε γνωστή ως “Κοτόπουλο Κιέβου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*