Quote

Κουλουράκια με λιναρόσπορο

Yπέροχα και συνάμα ιδιαίτερα κουλουράκια γεμάτα από τον αγαπημένο λιναρόσπορο. Αν σου αρέσουν τα κουλουράκια φτιάξτα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα λατρέψεις. Άλλωστε τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα κουλουράκι;

IMG_8610

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 700 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
  • 100 γρ. Λιναρόσπορο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (180 γρ)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο (180 ml)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι (180 ml)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βάζεις τον λιναρόσπορο στο γουδί και το χτυπάς μέχρι να διαλυθεί κι γίνει σκόνη. Στη συνέχεια ρίχνεις την σόδα μέσα στην πορτοκαλάδα να αφρίσει. Μετά το αδειάζεις σε ένα δοχείο ανάδευσης και προσθέτεις το λάδι. Ύστερα πρέπει να βάλεις την ζάχαρη και το ανακατώνεις να λιώσει η ζάχαρη.Για το άρωμα θα αναμείξεις την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σειρά έχει λίγο αλεύρι και ανακατώνεις μέχρι να πάρει κίτρινο χρώμα. Θα βάλεις το μπέικιν πάουντερ και ανακατώνεις μαζί με το λιναρόσπορο. Όταν γίνει σαν κρέμα βάζεις λίγο ακόμη αλεύρι και ανακατώνεις.Χρησιμοποίησε τα χέρια για να ζυμώσεις την ζύμη σε σχήμα μπάλας και αλεύρωσε το (άμα η ζύμη σπάει βάλε λάδι η άμα είναι υγρή βάλε αλεύρι). Η ζύμη είναι έτοιμη οπότε ώρα να προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Βάλε στο ταψί λαδόκολλα και λίγο λάδι στρώσε. Κόψε κομμάτι από την ζύμη και φτιάξε το σε ότι σχήμα θέλεις. Μόλις τα ετοιμάσεις βάλε τα κουλουράκια στο ταψί και φούρνο για 10 λεπτά. Πλέον είναι έτοιμα οπότε μπορείς να τα βάλεις σε πιάτο η κουτί.

Αυτό είναι το ζυμάρι που θες να φτιάξεις και να πλάσεις κουλουράκια σε ότι σχήμα θες: 

IMG_8589

Αν θες αναλυτικές οδηγίες δες το βίντεο πιο πάνω! (να το και εδώ!)

IMG_8613

Αν το φτιάξεις μην ξεχάσεις να μας στείλεις και φωτογραφία!

IMG_8608



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

One comment

  1. Αθανασία Πλιατσικούρη

    Καλησπέρα δοκίμασα την συνταγή κουλουράκια με λιναρόσπορο και είχα κάποια θεματάκια!
    Η ζύμη μου όταν ήθελα να την πλάσω μου έσπαγε με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω το σχέδιο στο βίντεο που μας δείχνεις,παρόλο που έβαλα λίγο λαδι!!
    Στο ψήσιμο τα 10 λεπτά μου φάνηκαν λίγα διότι δεν ψήθηκαν και πολύ καλά και όταν αποφάσισα να τα αφήσω πέντε λεπτα παραπάνω μου άρπαξαν και μέσα ήταν άψητα!!
    Δεν ξέρω τι μου πήγε στραβά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*