Quote

Κουραμπιέδες – Κουραμπλέδες

IMG_4940

Σήμερα το επιβάλει η μέρα να φτιάξουμε κουραμπλέδες. Ναι κουραμπλέδες. Ξέρω σας ξενίζει κάπως το όνομα αλλά αν συνεχίσεις να διαβάσεις θα μάθεις πολύ σύντομα γιατί τους λέμε έτσι. Ο κουραμπλες είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο γλυκό και μοιάζει πολύ με τους γνωστούς σε όλους μας κουραμπιέδες. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πως θα φτιάξεις αυτή την μοναδική συνταγή.

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 πακέτο Άχνη ζάχαρη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
(150 γρ. στο μίγμα)
10 γρ. baking powder
2 βανίλιες
χρώμα ζαχαροπλαστικής/blue caracao

Εκτέλεση:

Χτυπάς το βούτυρο με 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις με το μίξερ. Ρίχνεις και τις βανίλιες. Πριν βάλεις το αλεύρι ρίχνεις το Blue Curacao , και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις. Τους πλάθεις με τα χέρια στο σχήμα που θέλεις και τους βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για 12-13 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δες το βίντεο παρακάτω:

IMG_4970

INFO:

  • Το μυστικό για να μην λασπώνουν οι κουραμπιέδες-  κουραμπλέδες είναι να χτυπηθεί καλά το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.

  • Το καλύτερο βούτυρο για τον κουραμπιέ –  κουραμπλέ είναι το πρόβειο.

  • Πρέπει πάντα να σκεπάζεις τους  κουραμπλέδες για να μην χαθεί αυτό το αφράτο και τραγανό αποτέλεσμα

  • Αν θέλεις ιδιαίτερο άρωμα ψέκασε τους κουραμπιέδες  με ροδόνερο ή ανθόνερο αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο.

  • Αν δεν προσθέσεις άχνη μπορείς να τους διατηρήσεις μέχρι και 3 μήνες κλεισμένους αεροστεγώς (μέσα σε μεταλλικά κουτιά).

  • Οι κουραμπιέδες  πρέπει να ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι για πολλή ώρα.

  • Ζαχάρωστε τους κουραμπιέδες όταν είναι κρύοι. Αν είναι ζεστοί η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί χοντρό υπόστρωμα.

IMG_4924

Tips

  • Το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή όχι όμως λιωμένο. Έτσι ανακατεύεται καλύτερα με τη ζάχαρη.

  • Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για να μην κόψει το βούτυρο.

Δες πως να φτιάξεις μελοκακάρονα εδώ!

IMG_4959



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*