Quote

Κρεπομελέτα

IMG_9173

Κρέπα ή ομελέτα; Για να μην μπαίνεις στο δίλημμα φτιάξε μια κρεπομελέτα. Είναι πιο ισορροπημένη και νόστιμη επιλογή. Ούτε σχεδόν σκέτος υδατάνθρακας δεν είναι όπως οι κρέπες, ούτε σκέτη πρωτείνη με λιπαρα όπως η ομελέτα. Είναι κάτι ανάμεσα! Διατροφικά ισορροπημένη και πολύ νόστιμη! Πάμε να δούμε  πως θα την κάνεις.

Yλικά:

3 αβγά
2 κουταλιές αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
50 ml γάλα
1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων SALTIC
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 Πολύχρωμες πιπεριές (απο μισή θα χρειαστείς)
Λάδι για το τηγάνι
Σαλάτα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζεις το γάλα και τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάς καλά, προσθέτεις το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχεις ένα ομοιμομορφο μείγμα. Αν θέλεις το μείγμα να βγει πιο λείο το κοσκινίζεις. Λαδώνεις ελαφρα το τηγάνι και το βαζεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζεις μέσα το μίγμα και περιμένεις μέχρι να ροδοκοκκινήσει από κάτω (σήκωσε λιγο με σπατουλα για να δεις). Τη γυρνάς (στον αερα ή με σπατουλα) και ψήνεις άλλα 2 λεπτά. Έπειτα την βγάζεις από την φωτιά και την συνοδεύεις με φρέσκα λαχανικά που έχεις ήδη έτοιμα, κομμένα και πλυμένα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Δες και το βίντεο:

TIPS

Αν θες να μην φαινονται τα μαυρα κομματακια απο το πιπερι, χρησιμοποίησε λευκό!

Αν θες να κάνεις την κρεπομελέτα ακόμα πιο υγιεινή βάλε αλεύρι ολικής άλεσης.

IMG_9153

INFO

  1. Υπάρχει και ο λόγιος ορισμός για την ομελέτα.  Ωοτηγανίτης. (κλαιω)

  2. Την πρώτη φορά που γιορτάστηκε στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα του αβγού, στις 12 Οκτωβρίου του 2001, παρασκευάστηκε η -τότε- μεγαλύτερη ομελέτα του κόσμου.

  3. Σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, μαγειρεύτηκε η πιο ακριβή ομελέτα του κόσμου. Είχε τιμή 1000$ και αποτελείτο από έξι αβγά, έναν ολόκληρο αστακό και 300 γραμμάρια χαβιάρι.

  4. Σύμφωνα με την παράδοση η κρέπα ήταν το παραδοσιακό γλυκό που το κατανάλωναν στην Βρετάνη για να γιορτάσουν την καλή τύχη και την ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.

  5. Στην Βρετάνη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της κρέπας κρατούσαν ένα νόμισμα στο χέρι και καθώς γύριζαν την κρέπα στον αέρα έκαναν και μια ευχή. Αν η κρέπα προσγειωνόταν και πάλι στο τηγάνι τότε η ευχή θα γινόταν πραγματικότητα.

  6. Οι ομελέτες άρχισαν να τρώγονται στα αρχαία χρόνια και στα ελληνικά συνήθιζαν να τις λένε “σφουγγάτο” ή “καγιανά” (Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο).
  7. Η κρέπα από την άλλη είναι μια πολύ λεπτή τηγανίτα που συνήθως γίνεται από αλεύρι σίτου. Η κρέπα είναι γαλλικής προέλευσης, που απορρέει από τη Λατινική crispa, που σημαίνει κατσαρά.

IMG_9174



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*