Quote

Κριτσίνια Ολικής Ηλιόσπορου

Λαχταριστή συνταγή κριτσίνια ολικής ηλιόσπορου. Υγιεινά και πεντανόστιμα κριτσίνια! Ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή. Για την εκτέλεση δες το βίντεο! Τα υλικά είναι γραμμένα πιο κάτω. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΥΛΙΚΑ
700 γρ. αλεύρι ολικής
Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
3/4 ποτήρι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
3/4 ποτήρι ρετσίνα ή άλλο κρασί
4 κουταλάκια (κοφτά) baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζεις σε ένα μπολ μισό αλεύρι και μπέικιν πάουντερ ώσπου τα ανακατεύεις.Μετά θα προσθέσεις στο μείγμα αλάτι και ζάχαρη. Τώρα βάλε μια χούφτα ηλιόσπορους και ανακάτεψε. Άδειασε λάδι και κρασί στο μπολ μέσα κι ανακατώνεις. Μετά συμπληρώνεις λίγο ακόμη αλεύρι και ανακατεύεις με το κουτάλι. Αργότερα θα πρέπει να το πλάσεις με τα χέρια την ζύμη. Ώρα να κόψεις κομματάκια και κάνε ότι σχήμα θέλεις. Πασάλειψε τα κριτσίνια με νερό η κρασί και βάλε ηλιόσπορους από πάνω. Προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Γέμισε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κριτσίνια. Έφτασε η στιγμή να βάλεις το ταψί στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα βγάλε τα κριτσίνια από το φούρνο. Για την κρέμα που θα συνοδέψεις τα κριτσίνια πρέπει να βάλεις στο μπλέντερ 2 βρασμένα παντζάρια και τυρί. Θα ρίξεις ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο μετά από πάνω βάλε ρίγανη και αλάτι. Χτύπησε τα όλα μαζί να πάρει κόκκινο χρώμα. Άδειασε την κρέμα σε ένα μπολάκι και είναι έτοιμα να τα φας..

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

IMG_7329

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

IMG_7333



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

3 comments

  1. Because of your recipes I started to learn Greek 😀 thanks! Best reguards from Serbia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*