Quote

Μακαρονάδα του Καίσαρα

IMG_7910

Και αφού πιάσαμε το θέμα με τον Καίσαρα και φτιάξαμε το εξαιρετικό BURGER του, ας φτιάξουμε και την μακαρονάδα του για να γευτούμε την νοστιμιά του και σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά:
½ πακέτο ριγκατόνι
1 φιλέτο ψητό κοτόπουλο
παρμεζάνα
2 φέτες μπέικον

για το caesars dressing
1 κουταλιά Worcestershire sauce
2 αυγά
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαιων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό μπολάκι παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
8 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ρίχνεις λίγο λάδι στα φιλέτα κοτόπουλου και τα βάζεις στη γκριλιέρα. Αφού ψηθούν λίγο στη γκριλιέρα τα βάζεις για λίγο ακόμα στο φούρνο.Βάζεις τα αυγά για ένα λεπτό σε βραστό νερό, και μόλις τα βγάλεις τα βάζεις σε νερό με παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Σε ένα τηγάνι βάζεις μια σκελίδα σκόρδο και αφού τη βγάλεις περνάς λίγο τα κρουτόν που έχεις ψήσει. Ρίχνεις λίγο αλάτι , πιπέρι , ρίγανη.Για τη σος: Σε ένα μπολ ρίχνεις λεμόνι , worcester σος, μουστάρδα , ελαιόλαδο , πιπέρι και αλάτι. Σπας τα αυγά και τα προσθέτεις και αυτά.

Για τη σαλάτα: Κόβεις τα μαρούλια και τα ρίχνεις στο μπολ. Στη συνέχεια ρίχνεις τα κρουτόν , λίγη παρμεζάνα και ανακατεύεις. Ρίχνεις απο πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη μακαρονάδα: Βάζεις τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μπολ, ρίχνεις το ντρέσινγκ και ανακατεύεις. Σερβίρεις με παρμεζάνα , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κοτόπουλο. Βάζεις από πάνω λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

IMG_7843

INFO:

  • Αντί να φτιάξεις μακαρονάδα με σάλτσα του Κάισαρα μπορείς να κάνεις σαλάτα του Καίσαρα και να βάλεις μέσα βρασμένα μακαρόνια για να έχεις μια σούπερ μακαρονοσαλάτα. Δες την συνταγή στο Bletsas.gr

  • Για σωστό μαγείρεμα μακαρονιών θα πρέπει να βράσεις τα ζυμαρικά σου σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. (1 λίτρο νερού για κάθε 100 γρ. ζυμαρικών)

  • Αν βάλεις αλάτι πριν βράσει το νερό καθυστερείς τον βρασμό για κάτι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

  • Η προσθήκη λαδιού στο νερό που βράζει δεν βοηθάει και τόσο πολύ στο να μην κολλάνε τα μακαρόνια όπως πολύ συχνά ακούγεται. Το πιο σημαντικό που κάνει το λάδι αν το βάλεις στην κατσαρόλα πριν τα μακαρόνια είναι πως σταματάει το άφρισμα που πολλές φορές δημιουργείται.

  • Βάλε λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια σου σε ένα μπολ ή στην κατσαρόλα. Όχι μέσα στο σουρωτήρι γιατί είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί ειδικά αν είναι πλαστικό.

  • Δεν πετάμε το νερό από τα μακαρόνια. Χρησιμοποιούμε λίγο από αυτό όταν ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα ή το μπολ.

IMG_7835

Αν θέλεις να δεις την δεύτερη συνταγή του επεισοδίου δες εδώ.
IMG_7846



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*