Quote

Μοσχαρίσια Quesadillas (Μοσχαρίσια Κουεσαντίλιας)

IMG_8697

Στο Μεξικο κεσαντιγια ονομαζουν μια πιτα (τορτιγια) διπλωμενη στη μεση και ψημενη σε μεντεμενιο τηγανι με διαφορες γεμισεις.

Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιο Κιμά Άρωμα – Φάρμες Ωμέγα
200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
200 γρ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι
? κουταλάκι μαύρο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
1 πιπερίτσα τσίλι
Ελαιόλαδο Ariston
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
2 κουταλιές σόγια σος

4 σπιτικές ή έτοιμες τορτίγιες
200 γρ. κασέρι

Εκτέλεση:
Μαγειρεύεις τον κιμά με ντομνάτα όπως σε αυτή εδώ τη συνταγή.

Στην τορτίγια βάζεις τον μαγειρεμένο κιμά και τρίβεις τυρί. Προαιρετικά βάζεις λίγο μπούκοβο. Το κλείνεις και το βάζεις σε ταψί. Από πάνω τρίβεις τυρί για να λιώσει. Ψήνεις για 10 λεπτά στο γκριλ.

Δες και την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

 IMG_8699

INFO: 

  • Οταν χρησιμοποιουν δυο τορτιγιες το πιατο ονομαζεται ?sincronizada? και οχι κεσαντιγια οπως συνηθιζουν να το αποκαλουν τα μεξικανικα εστιατορια στον υπολοιπο κοσμο

  • Πλεον φτιαχνουν μεχρι και γλυκες κεσαντιγιας με σοκολατα, καραμελα βουτυρου, φρουτα κλπ

  • Το ονομα quesadilas προερχεται απο τη λεξη queso που σημαινει τυρι, που ειναι το βασικο συστατικο της γεμισης

IMG_8686



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*