Quote

Μουσακας Burger

IMG_6709

Και τώρα θα σας φτιάξουμε το πιο εντυπωσιακό μπέργκερ που θα έχετε δει. ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΠΕΡΓΚΕΡ. Το μπέργκερ αυτό είναι πραγματικά για καλοφαγάδες αφού τόσο η εμφάνιση όσο και η θερμιδική αξία δεν ταιριάζει σε κάποιον που είναι λιτοδίαιτος στο φαγητό του. Γευστικά το πιάτο απογειώνεται από το σούπερ ταίριασμα της μελιτζάνας και του κιμά αλλά και από τα διάφορα μυρωδικά που έχουμε χρησιμοποιήσει. Πάμε να δούμε πως ακριβώς γίνεται.

Υλικά:

300γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μελιτζάνα φλάσκα ψητή
2 κουταλιές μπεσαμέλ
λίγο τριμμένο τυρί γραβιέρα
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Σως για το μπέργκερ:
Κέτσαπ ή γιαούρτι

Για σερβίρισμα:
γαλλική σαλάτα
ντομάτα
κρεμμύδι

Εκτέλεση:

Ζυμώνεις τον κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι.Βάζεις λάδι στη γκριλιέρα. Πλάθεις τα μπιφτέκια, και τα βάζεις να ψηθούν στην γκριλιέρα , περίπου 6 λεπτά από την κάθε μεριά.
Για τη μπεσαμέλ: Βάζεις το βούτυρο να λιώσει και μετάρίχνεις το αλεύρει να καβουρντιστεί λίγο. Βάζεις λίγη πάπρικα και λίγο αλάτι. Κατεβάζεις από τη φωτιά , ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς. Ξαναβάζεις την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις.
Βάζεις τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάζεις λίγη μπεσαμέλ. Τρίβεις λίγο τυρί από πάνω. και τα βάζεις για πέντε λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για το burger: Αλείφεις το κάτω ψωμάκι γιαούρτι , από πάνω βάζεις λίγη μελιτζάνα, μετά το μπιφτέκι, αν θέλεις βάζεις φρέσκια ντομάτα , κρεμμύδι, μαρούλι, στο πάνω ψωμάκι βάζεις λίγη κέτσαπ και το κλείνεις.

Αν θες μπορείς να παραγγείλεις online τα υλικά της συνταγής ή να κάνεις τα ψώνια της εβδομάδας γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το διαδικτυακό σούπερ μάρκετ mamashome! Πάτα εδώ.

IMG_6674

INFO:

  • Ο Τσελεμεντές αφαίρεσε τα πολλά μπαχαρικά και προσέθεσε στη συνταγή (μουσακά) την μπεσαμέλ.
  • Εκδοχές του μουσακά υπάρχουν πολλές, πιο δημοφιλής από όλες έχει γίνει η ελληνική.
  • Ο μουσακάς χρειάζεται χρόνο και υπομονή αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει όλους.
  • Αν περισσέψει μουσακάς τον βάζουμε στην κατάψυξη σε κομμάτια και τον ξεπαγώνουμε όταν τον χρειαστούμε.
  • Η αυθεντική συνταγή του μουσακά δεν περιέχει πατάτες.
  • Μπορούμε πάντα να παραλλάξουμε λίγο την συνταγή προσθέτοντας στα υλικά του κιμά πιπεριές, κολοκυθάκια ή ότι άλλο βάλει ο νους μας.
  • Το τυρί φέτα, το φρέσκο ψωμί και μια σαλάτα συνοδεύουν τέλεια ένα κομμάτι μουσακά.
  • Πάνω από την μπεσαμέλ μπορούμε να τρίψουμε τυρί, φρυγανιά ή και τα δύο.

IMG_6678

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:
Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου.
Ιπποκράτης, 460-360 π.Χ. Έλληνας γιατρός

 

Αν θέλεις να δεις την κολοκυθόσουπα δες εδώ.

IMG_6689



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*