Quote

Παστέλι

IMG_8788

Τι παστέλι είναι ένα φανταστικό σνακ που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι όχι μόνο για την γλύκα που έχει λόγω του μελιού αλλά και για το ότι παρά το γεγονός ότι είναι γλυκό είναι πολύ υγιεινό. Ειδικά όταν το φτιάχνεις σπίτι σου και ξέρεις τι υλικά χρησιμοποιείς τότε η διατροφική αξία του παστελιού γίνεται σαφώς μεγαλύτερη.

Υλικά:
250 γρ. μέλι Σφακιανό Σαβιολάκης
250 γρ, Σουσάμι
1 κουταλιά κακάο για σοκολατένιο
λιγο ηλιελαιο
φλουδα λεμονιου ή πορτοκαλιού (προεραιτικά)

Extra tip: για μαλακό παστέλι βαζουμε λιγοτερο σουσαμι ή περισσοτερο μελι.

Εκτέλεση:
Βάζεις το μέλι στην κατσαρόλα και το βάζεις σε μέτρια φωτιά να βράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Προσοχή μην καεί ή καραμελώσει.Στο μεταξύ καβουρδίζεις το σουσάμι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις συχνά με μία ξύλινη κουτάλα. Ξαφρίζεις το μέλι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Το αφήνεις να σιγοβράσει. Ρίχνεις το σουσάμι μέσα στο μέλι. Στο ταψί με τη λαδόκολλα ρίχνεις λίγο λάδι και λίγο σουσάμι και απλώνεις το μισό μείγμα στη λαδόκολλα. Στο άλλο μισό βάζεις το κακάο και ανακατεύεις. Το απλώνεις και αυτό στο ταψί και το αφήνεις τουλάχιστον 1 ώρα.
Δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο από την εκπομπή Happy Cook

 IMG_8772

IMG_8773 IMG_8777



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*