Quote

Pizza Burger

IMG_5477unnamed

Αγαπάμε την πίτσα, αγαπάμε και τα Burger! Ε φαντάσου τώρα τι θα γίνει αν τα ενώσουμε και φτιάξουμε ένα pizza burger. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική συνταγή η οποία θα μπορούσε άνετα να γίνει για σε ένα πάρτυ, σε ένα τραπέζι με μπουφέ η ακόμη σνακ για ταινία ή αγώνα. Ξέρω πως έχει αρκετές θερμίδες αλλά είναι μια συνταγή που θα γίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα θα συνοδεύεται από μια φανταστική σαλάτα.

Υλικά:
Ζυμαρι πιτσας
400 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
400 γρ. αλεύρι Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
100 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
4 κουταλιές ελαιόλαδο ARISTON
1 κουταλάκι Αλάτι Ιμαλαϊων Saltic
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml χλυαρό νερό

Για το Pizza Burger
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Σάλτσα ντομάτας
κρεμμυδι
ντοματα
γαλλικη σαλατα
τυρι κασερι σε φετες
Αλάτι Ιμαλαϊων Saltic

Πρασινη σαλατα
ντοματίνια
πιπεριές
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ariston
Αρωματικό ξύδι βαλσάμικο Ariston
Αλάτι Ιμαλαϊων Saltic

Εκτέλεση:
Βάζεις τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αλεύρι, βάζεις αλάτι και ελαιόλαδο , ανακατεύεις και προσθέτεις το σιμιγδάλι. Ζυμώνεις και αφήνεις το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα. Αφού φουσκώσει το ζυμώνεις λίγο ακόμα, παίρνεις ένα κομμάτι για να ψήσεις μόνο του και το άλλο το χωρίζεις στα δύο για το μπέργκερ. Το βάζεις σε λαδόκολλα στο ταψί.
Στον κιμά βάζεις μπαχαρικά και αλάτι και το ζυμώνεις λίγο. Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Βάζεις τη σάλτσα πάνω στη ζύμη για πίτσα .Ψήνεις το μπιφτέκι. Βάζεις το κασέρι πάνω στη σάλτσα. Όταν κάνει κρούστα το μπιφτέκι το τοποθετείς και αυτό πάνω στη ζύμη της πίτσας και τρίβεις από πάνω λίγο έξτρα τυράκι. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 και το καπακώνεις με το άλλο ζυμάρι. Το βάζεις στο φούρνο. Το μπιφτέκι δεν είναι ανάγκη να ψηθεί τελείως στο τηγάνι γιατί θα ψηθεί και μετά στο φούρνο. Ψήνεις ένα δεύτερο μπιφτέκι μόνο στο τηγάνι για να το βάλεις πάνω από το τρίτο ζυμάρι που έμεινε.

IMG_5474

 

Tips:

    • Μόλις έχουμε έτοιμη την ζύμη της πίτσας την βάζουμε σκεπασμένη για μια μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

    • Την ζύμη της πίτσας μπορούμε να την φυλάξουμε και στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα μήνα.

  • Το τέλειο ψήσιμο της κλασικής πίτσας γίνεται στους 200 βαθμούς σε ταψί με στρωμένη λαδόκολα για 15-20 λεπτά

  • To αλεύρι που πρέπει να χρησιμοποιείς για τέλεια πίτσα είναι το 00, πολυτελείας που κάνει το ζυμάρι ελαστικό.

IMG_5460IMG_5522



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*