Quote

Polenta Fries

IMG_9931

Polenta Fries οι πατάτες που γίνονται από καλαμποκάλευρο και είναι τόσο νόστιμες που θα ξεχάσεις πόσο τέλειες είναι οι πραγματικές πατάτες. Τρώγονται σκέτες , με κάποιο dip και συνοδεύουν τέλεια τα burger σου. Extra tip: Ακόμη και αν λέγονται polenta fries που σημαίνει πως είναι τηγανιτές μπορείς να τις ψήσεις στον φούρνο για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε πως γίνονται.

Υλικά:

2 κούπες γάλα
1lt νερό ή ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές βούτυρο
350γρ καλαμποκάλευρο ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
λίγο τριμμένο τυρί
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζεις το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει. Ρίχνεις μέσα το γάλα, το νερό, το αλάτι, άσπρο πιπέρι και ανακατεύεις. Στη συνέχεια ρίχνεις το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύεις και περιμένεις να δέσει. Ρίχνεις και το τυρί να λιώσει μέσα. Το αδειάζεις σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, το απλώνεις και αφού κρυώσει το βάζεις στο ψυγείο. Αφού βγει από το ψυγείο κόβεις το μείγμα σε ότι σχήμα θέλεις και το τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.

Δείτε και βίντεο με εκτέλεση:

IMG_9914

IMG_9722

 INFO

  • Πολεντινια (απο τα γνωστα πακοτίνια που ηταν απο καλαμπόκι)
  • Η πολέντα είναι ένας πηχτός χυλός απο σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • Παρατσούκλι των Βορειο-Ιταλων ειναι “polentone”, μιας και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πολεντας
  • ‘Ηταν το “ψωμί των φτωχών” μιας και ήταν πιο οικονομική, μα στάθηκε η αιτία για εξάπλωση της πελάγρας, στην Νοτια Αμερικη και την Ευρωπη μεχρι τον 20ο αιωνα. Αιτια η ελλειψη νιασινης.
  • Εχει εφευρεθεί χάλκινη κατσαρόλα με ενσωματωμενο μιξερ για αποφυγη του πολύωρου ανακατέματος της πολεντα
  • Στο εμπόριο υπάρχει προβρασμένη πολεντα που βράζει σε λίγα λεπτά!

IMG_9962

Δες παρακάτω τις συνταγές του υπόλοιπο επεισοδίου:
Λαγάνα burger με φανταστικούς Ταραμοκεφτέδες
Ταραμοκεφτέδες
Polenta Fries

IMG_9914



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

One comment

  1. George papadakis

    ευτυχη καλημερα!
    εχω ακολουθησει κατα γραμμα την συνταγη σου(και κατα γραμμαριο στην κυριολεξια ) αλλα μετα απο 24 ωρες στο ψυγειο , το μειγμα δεν εχει πηξει αρκετα ωστε να μπορει να κοπει οπως δειχνεις στο βιντεο , προκειμενου να τηγανιστει!
    Μαλιστα αυτη ειναι η δευτερη φορά που κανω την συνταγη , γιατι υποψιαστηκα οτι δεν το αφησα να πηξει αρκετα κατα το βρασιμο την πρωτη φορά που προσπάθησα ! ομως τωρα την δευτερη προσπαθεια , κατα το ανακατεμα στην κατσαρολα , δεν πηγαινε αλλο , ειχε ανακατευτει παραπολυ καλα και πολυ πηχτο!
    ευχαριστω!

Leave a Reply to George papadakis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*