Ιδέες και Προτάσεις για Έξυπνο Πρωϊνό


ΠΡΩΙΝΟΤο πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το πρωινό σε βοηθάει να έχεις καλύτερη συγκέντρωση, υψηλότερες επιδόσεις, δύναμη, ενέργεια, ηρεμία, ευεξία, φυσιολογικό βάρος και καλή διάθεση.

.

Το παν είναι να τρώμε ένα πλούσιο πρωινό. Όταν όμως λέμε πλούσιο δεν εννοούμε πολύ να σκάσω στο φαΐ. Αν φάω πολύ θα θέλω να κοιμηθώ και δε θα έχω ενέργεια ούτε καθαρό μυαλό. Αυτό που θέλω είναι ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Θέλω ένα έξυπνο πρωινό!!!

.

.

Ένα έξυπνο πρωινό αποτελείται από 3 ομάδες τροφών:

ΦΡΟΥΤΟ      +           ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ          +   ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ

Φρέσκα φρούτα

Αποξηραμένα φρούτα

Φυσικός Χυμός

Φυσική Μαρμελάδα

Δημητριακά Ολικής

Πολύσπορο ψωμί

Κουλούρι ολικής

Βρώμη ή νιφάδες καλαμποκιού

Ελαφρύ γιαούρτι ή γάλα

Ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

Ξηροί καρποί ή σπόρια

Βραστό Αβγό ή ομελέτα

Και να μην ξεχνάμε το Μέλι: Τον πιο υγιεινό Ελληνικό τρόπο να γλυκάνουμε το πρωινό μας και να πάρουμε την άμεση ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα μας.

Μερικά παραδείγματα έξυπνου πρωινού:

Τα παραπάνω είναι από το βιβλίο ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ που είμαι σίγουρος θα σε βοηθήσει να κάνεις μερικές πολύ θετικές αλλαγές στην διατροφή σου αλλά και των μικρών παιδιών σου, αν είσαι γονιός. Στο βιβλίο υπάρχουν και πολλές συνταγές για χυμούς, smoothies, mix δημητριακών και σνακς που μπορούν να αποτελέσουν το πρωινό σου γεύμα.

Στο σημείο αυτό θα προσθέσω μερικές ακόμα έξυπνες ιδέες για να ξεκινάει η μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω είναι απλές ιδέες και όχι συμβουλές. Είναι πράγματα που προσωπικά χρησιμοποιώ και απλά μοιράζομαι μαζί σου σε περίπτωση που μπορούν να βοηθήσουν και εσένα. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Να θυμάσαι ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Κάτι που λειτουργεί στον ένα μπορεί να μην λειτουργεί στον άλλο. Πάνω από όλα μάθε να επεγεργάζεσαι ότι μαθαίνεις και ακούς με κριτική σκέψη, όποια και αν είναι η πηγή τους. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλή δύναμη!

Αν θες να μαθεις περισσότερες ιδέες για έξυπνη διατροφή δες αυτό.