Quote

Ανήθικο Ψωμί με Πιπεριές

Θέλεις και εσύ να γευτείς το νόστιμο ανήθικο ψωμί με πιπεριές είμαι σίγουρος. Το συγκεκριμένο ψωμί είναι αρκετά λαχταριστό και μπορεί να φαγωθεί και σκέτο λόγο του άνηθου και της πιπεριάς που περιέχει. Επίσης μπορείς να το κάνεις και με ότι άλλο θέλεις όπως λιαστές ντομάτες, ελιές και χίλια δύο άλλα υλικά που σου αρέσουν. Τα υλικά και το σχετικό βίντεο για την συνταγή ακολουθούν.

ΑΝΗΘΙΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για ψωμί (ΚΙΤΡΙΝΟ) Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ

1/2 λίτρο νερό

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φακελάκι ξερή μαγιά (9γρ.)

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά άχνη ζάχαρη

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 χούφτα άνηθο

50 γρ. κολοκυθοσπορους

Εκτέλεση

Ρίχνεις και αν θες κοσκινίζεις το κίτρινο αλεύρι για ψωμί και τη μαγιά σε ένα μπολ. Ανακατεύεις και μετά ρίχνεις άχνη ζάχαρη και αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνεις το λάδι και ξεκινάς να ρίχνεις σιγά σιγά το νερό που είναι χλιαρό. Ανακατεύεις και μετά ζυμώνεις καλά με τα χέρια . Στη συνέχεια το αφήνεις να ξεκουραστείς και να φουσκώσει για μία ώρα. Κόβεις την πιπεριά και τον άνηθο. Ανοίγεις λίγο το ζυμάρι αφού έχει ξεκουραστεί και βάζεις μέσα τα υλικά ( πιπεριά, άνηθο , κολοκυθόσπορους) και λίγο αλατάκι από πάνω , το κλείνεις και το ζυμώνεις. Λαδώνεις τις φόρμες και τοποθετείς μέσα τα ψωμιά. Τα χαράζεις λίγο από πάνω . Τα βάζεις στο φούρνο αρχικά στους 210 βαθμούς και μετά το χαμηλώνεις στους 180. Συνολικά τα ψήνεις μία ώρα.

IMG_6630

IMG_6631

IMG_6636

IMG_6637

IMG_6639

IMG_6640

IMG_6641

IMG_6642

IMG_6645

IMG_6646

IMG_6648

IMG_6655



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*