Ρεβανί Ολικής


Το αγαπημένο γλυκό σε μία πιο υγιεινή παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης!

Πρόκειται για ένα γλυκό παραλλαγές του οποίου υπάρχουν σε πολλές κουζίνες διεθνώς. Το ρεβανί της Βέροιας θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο αφράτος πειρασμός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη αυτή και μάλιστα το καλύτερο ρεβανί ήταν για χρόνια αυτό του Κοχλιούρου. Στην Νότια Ελλάδα το ακούς ως ραβανί και στην Βόρεια  ως ρεβανί. Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται.

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι Total πλήρες
1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 ποτήρι αλεύρι ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
20 γρ. baking powder
3 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι Ιμαλαΐων Saltic

για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερο
τα βράζω για 10 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η παραπάνω είναι δόση για ένα μικρό ταψί φούρνου

Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ρίχνεις σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνεις 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς

Αφήνεις να κρυώσει και φτιάχνει το σιροπι βαζοντας ζαχαρη, νερό και λίγη φλούδα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Το φερνεις σε βράση και το αφηνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στραγγίζεις την φλούδα του λεμονιού και σιροπιάζεις με ενα κουτάλι το ρεβανί.

Αφήνεις να κάτσει και να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρεις με γιαούρτι ή παγωτό.

 IMG_9484

INFO

IMG_9485