Ρεβανί - Ραβανί


IMG_0170

Το ρεβανί ένα γλυκό παραλλαγές και θα το ανακαλύψεις σε πολλές κουζίνες διεθνώς. Το ρεβανί της Βέροιας θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Στην Νότια Ελλάδα το ακούς ως “ραβανί” και στην Βόρεια  ως “ρεβανί”.

Δείτε πρώτα την βόλτα μας στην Βέροια όπου απολαμβάνουμε Ρεβανί και μετά πάμε στη συνταγή!

Πάμε όμως να δούμε πως φτιάχνεται.

Υλικά: 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι ΚΟΡΦΗ πλήρες 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ 20 γρ. baking powder 3 αυγά ελευθέρας βοσκής ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο αλάτι Ιμαλαΐων Saltic για το σιρόπι 2,5 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερο τα βράζω για 10 λεπτά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα, προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, το λάδι , γιαούρτι, λίγο αλάτι, μπέικιν, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύεις. Λαδώνεις ένα ταψί και ρίχνεις το μείγμα. Ψήνεις για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι:  Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη.

Σιροπιάζεις αφού κρυώσεις το ρεβανί και το κόψεις , με ζεστό σιρόπι.

Δες και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής από την εκπομπή Happy Cook

IMG_0172

INFO για ραβανί:

IMG_0217

IMG_0177