Quote

Rugelah – Βήμα βήμα

rugelah

Αυτά τα μικρά στριφτά γλυκάκια τα οποία ονομάζονται Rugelach θα μας πάρουν τα μυαλά. Μικροσκοπικές γευστικές μπουκιές τις οποίες μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις και εσύ στο σπίτι σου ακολουθώντας τις συμβουλές που θα σου δώσω. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και διασκεδαστική και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Μπορείς να φτιάξεις τα rugelah κλασσικά σε γλυκιά version αλλά μπορείς να τα κάνεις και αλμυρά όπως θα σου δείξω σε άλλο post. Επίσης σε γλυκιά version μπορείς να τα κάνεις και αντίστροφα, δηλαδή να βάλεις κακάο στην ζύμη και να βάλεις μέσα στα rugelah λευκή σοκολάτα μπορείς να δεις πως εδώ. Πάμε τώρα να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αυτές τις ομορφιές.

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250γρ μαργαρίνη
1 βανίλια
1 κροκο αυγού
1/4 κουταλιού αλάτι Ιμαλαίων Saltic
λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα

Φτιάξε τα rugelah βήμα βήμα εύκολα και γρήγορα!

Βήμα-βήμα

Βήμα 1ο:

Φτιάχνεις το μείγμα και το αφού το έχεις βάλει στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι 3 μέρες το βγάζεις και το απλώνεις επάνω στον πάγκο.

rugelach1

Βήμα 2ο:

Ανοίγουμε το ζυμάρι προσεκτικά σε στρόγγυλο σχήμα

IMG_9142

Βήμα 3ο:

Κόβεις το ζυμάρι σε 16 κομμάτια.Μπορείς να τα κόψεις και σε 8 αν θέλεις να γίνουν πιο μεγάλα, τα μικρά όμως είναι πιο μικρά και χαριτωμένα. Κόβεις πιο εύκολα με το εργαλείο κοπής πίτσας.

rugelach2

Βήμα 4ο:

Βάζεις την γέμιση εντός και αρχίζεις να κλείνεις ένα ένα τα rugelach! Είναι εκπληκτικά εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία.

rugelach3

Βήμα 5ο:

Βάζεις τα rugelach στο ταψί και τα βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά, μετά τα ψήνεις στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

rugelach4

Έτοιμο λαχταριστό Rugelah που τρώγεται όλες τις ώρες , απολαύστε!

IMG_9160

INFO:

  • Rugelach θα πει : Bασιλικά.

  • Είναι διάσημα Εβραϊκά βουτήματα που όμως εξαπλώθηκαν πάρα πολύ στην αμερικανική αγορά.

  • Mπορείς να γεμίσεις τα rugelach με ότι βάλει ο νους σου. Μέλι , ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και φυστικοβούτυρο.

  • Μπορείς να κάνεις τα rugelach και αλμυρά με ζαμπόν, τυρί κρέμα, ανθότυρο κτλ.

  • Μπορείς να συντηρήσεις έως και τρεις μήνες τα rugelach στην κατάψυξη.  Όταν τα βγάλεις από την κατάψυξη μπορείς να τα ψήσεις κατευθείαν.

IMG_9187

Δείτε όλα τα Rugelah που φτιάξαμε στην εκπομπή Happy Cook
Rugelah
Rugelah με ζύμη κακάο και γέμιση λευκή σοκολάτα – Βήμα βήμα 
Rugelah – Βήμα βήμα

Αλμυρά Rugelah



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*