Quote

Σαλάτα με αβοκάντο και τηγανιτά κρεμμύδια

IMG_8465

Οι σαλάτες είναι η αδυναμία μου και όταν μάλιστα περιέχουν αβοκάντο γίνονται οι εξάρτησή μου. Σήμερα θέλω να σας δείξω μια τέλεια σαλάτα με αβοκάντο που είναι απλή και συνάμα ιδιαίτερη χάρη στην υπέροχη γεύση του αβοκάντο με υγιεινό πορτοκάλι και φανταστικά τηγανιτά κρεμμύδια.

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο μπολ πράσινη σαλάτα

Kρέμα με αβοκάντο:
1 ώριμο αβοκάντο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
λίγο φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο CRETΑΝΤHOS
μέλι Σφακιανό Σαβιολακης

Για τα τηγανιτά κρεμμύδια
1 κρεμμύδι άσπρο
1 αυγό
50γρ αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 ποτήρι γάλα
αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάς το αυγό και μετά προσθέτεις αλάτι, γάλα και αλεύρι και ανακατεύεις. Κόβεις το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα βουτάς στο κουρκούτι. Τα βάζεις σε καυτό λάδι να τηγανιστούν.

Για τη σαλάτα με αβοκάντο: Κόβεις το αβοκάντο και βγάζεις τη σάρκα και τη βάζεις στο μίξερ με δυόσμο, λεμόνι, αλάτι, ελαιόλαδο, πιπέρι και τα χτυπάς. Προσθέτεις λίγο μέλι και ξαναχτυπάς.  Ρίχνεις αλάτι στη σαλάτα ( αν σερβίρεις σε μπολ άλατος δεν προσθέτεις αλάτι , αλλά ρίχνεις λίγο λάδι και το σκουπίζεις ελαφρώς.) Βάζεις κρέμα αβοκάντο και από πάνω τηγανιτά  κρεμμύδια.

Δες την εκτελεση στο βιντεο απο την εκπομπή Happy Cook

IMG_8457

INFO:

  • Η φλούδα βγαίνει πιο εύκολα όταν το αβοκάντο ωριμάσει.

  • Σε αντίθεση με τα άλλα φρούτα, το αβοκάντο περιέχει πολλά λιπαρά και μοιάζει διατροφικά πάρα πολύ με την ελιά.

  • Το αβοκάντο είναι έτοιμο για φάγωμα όταν πιέζεται ελαφρά η σάρκα του και υποχωρεί στο εσωτερικό.

  • Το κρεμμύδι έχει πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Μετά  το σωτάρισμα, τηγάνισμα ή την κατάψυξη οι θρεπτικές αξίες του μειώνονται κατά πολύ.

  • Κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες είναι λίγα από τα καλά που περιέχει το κρεμμύδι.

IMG_8458

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ: Υπάρχει διαφορά μεταξύ σοφίας και γνώσης. Γνώση είναι να ξέρεις ότι η ντομάτα είναι φρούτο και όχι λαχανικό. Σοφία είναι να μη τη βάζεις στη φρουτοσαλάτα.

Ανώνυμος

Ερώτηση κοινού:

Πόσο ώριμο πρέπει να είναι ένα αβοκάντο για να το φας;

Πρέπει να είναι αρκετά μαλακό έτσι ώστε όταν πιέζεις το δάχτυλό σου μέσα να κάνει λακουβίτσα αλλά να μην έχει αρχίσει να μαυρίζει απέξω.

 IMG_8462



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*