Quote

Σκορδαλιά με Καρύδια και Ταχίνι


Τώρα στη νηστεία θέλουμε τροφές που να μας δίνουν ενέργεια και γεύση. Αυτή η υπερτέλεια σκορδαλιά που σας προτείνουμε είναι ότι πιο νόστιμο μπορείς να φας εντός και εκτός νηστείας. Πάμε να δούμε πως!

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. καθαρισμένα καρύδια
100 γρ.  Μακεδονικό Ταχίνι
1-3 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
2 κουταλιές παρθένο Σησαμέλαιο
1 κουταλάκι ξύδι
αλάτι-πιπέρι
3 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε. Αν θέλετε τα θρυμματίζετε τελείως. Αν θέλετε όχι. Μετά βάζουμε το ταχίνι. Περίπου το 1/3 από το βαζάκι. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και ένα κουταλάκι ξύδι. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο, καθαρισμένο και χτυπάμε. Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε λίγο νεράκι και λίγο λαδάκι και ξαναχτυπάμε. Είμαστε έτοιμοι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο μπολ.
Καλή επιτυχία.

IMG_9049 IMG_9047 IMG_9046 IMG_9042 IMG_9041 IMG_9039



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*