Quote

Σολομος στην πλάκα αλατιού Saltic με σαλάτα

IMG_6735

Σήμερα θα συνθέσουμε ένα εντελώς εκλεπτισμένο πιάτο με σολομό και πουρέ φτιαγμένο πάνω σε πλάκα ορυκτού αλατιού Ιμαλαίων. Ο τρόπος μαγειρέματος του συγκεκριμένου πιάτου είναι που δίνει το ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πάμε όμως να δούμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή.

Υλικά: ½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ARISTON 1 φιλέτο Σολομό (ουρά) 1 λεμόνι 1 κουταλάκι σόγια σος 1/2 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ Σαλάτα: πράσινη ανάμεικτη σαλατα Εξτρα παρθένο Ελαιόλαδο Cretanthos Ξύδι βαλσάμικο Ariston με γεύση Raspberry 1/2 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic 1 ραπανάκι 5 ντοματίνια φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ 1 κουταλάκι Μουστάρδα ντιζόν

Εκτέλεση:

Κόβεις τον σολομός κομμάτια. Σε ένα πιάτο στίβεις το λεμόνι , σόγια σος , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύεις και αλείφεις το σολομό. Τον βάζεις στην πλάκα άλατος να τον  ψήσεις.

Για τη σαλάτα:  Κόβεις το ραπανάκι και τα ντοματίνια σε φετούλες. Ανακατεύεις 3 μέρη ελαιόλαδο  με ένα μέρος βαλσάμικο με γεύση ράσμπερι, πιπέρι, αλάτι και μουστάρδα.Βάζεις το ντρέσινγκ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις. Σερβίρεις τη σαλάτα , βάζεις από πάνω το σολομό και ρίχνεις το ντρέσινγκ από πάνω.

δες και το βιντεο με την εκτέλεση απο την εκπομπή Happy Cook

 

saltic saltic

 

INFO:

  • Στις μέρες μας, η μεγαλύτερη ποσότητα σολομού αλιεύεται στα νερά της Αλάσκας, του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Γροιλανδία.

  • Το μέγεθός του ποικίλει, καθώς ξεκινά από μερικά κιλά και φθάνει ακόμα και τα 55Kg (!)

  • Το κόκκινο-ροζ χρώμα του σολομού οφείλεται σε μια χρωστική ουσία που ονομάζεται ασταξανθίνη.

  • Τα ω-3 λιπαρά οξέα συντελούν στη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του άγχους, ιδιαίτερα χρήσιμη δράση στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

  • Μια εβδομαδιαία πρόσληψη 300 – 400 gr. ψαριού, αποτελούν την καλύτερη δικλείδα ασφαλείας για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή

  • Ο καπνιστός σολομός δεν πρέπει να μαγειρευτεί καθώς αλλοιώνεται και η γεύση του χαλάει.

 

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Από κείμενο της Greenpeace

 IMG_6726 Αν θέλεις να δεις την δεύτερη συνταγή του επεισοδίου δες τις τηγανιτές πατάτες με κουρκούτι εδώ.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*