Quote

Σπείρα Λαχανικών – Τάρτα λαχανικών

IMG_0002

Τέλεια τάρτα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της, θα σας ξετρελάνει με την γεύση της και θα σας απογειώσει με το γενικό αποτέλεσμα του πιάτου. Πάμε να μάθουμε πως θα φτιάξετε την πιο τέλεια σπείρα λαχανικών σε τάρτα.

Υλικά:
3 κολοκυθάκια
4 καρότα

Για την κρέμα
25γρ βούτυρο ΒΕΑ
25γρ αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250ml γάλα ΚΟΡΦΗ πλήρες
50γρ κασέρι
2 αυγά ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ 1 ή 2;
Αλάτι Ιμαλαίων Saltic
4 κουταλιές ελαιόλαδο Ariston
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ

Για την βάση:
200γρ αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
200γρ αλεύρι ολικής άλεσης ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
2 κρόκους αυγών ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250γρ βούτυρο ΒΕΑ
λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:

Κόβεις το στήθος κοτόπουλου στη μέση.Βάζεις λίγο αλάτι, πιπέρι. Βάζεις λίγο βούτυρο στη γκριλιέρα και το ψήνεις μαζί με λίγο δεντρολίβανο. Αφού ψηθεί στη γκριλιέρα μετά το βάζεις για λίγο στο φούρνο.

Για την τάρτα:  Σε ένα μίξερ βάεις αλεύρι για κάθε χρήση  και αλεύρι ολικής άλεσης. Βάζεις το βούτυρο σε κομματάκια, λευκό πιπέρι, λίγη ζάχαρη τους κρόκους αυγών και χτυπάς. Ζυμώνεις λίγο με τα χέρια. Βάζεις λίγο λαδάκι στην ταρτιέρακαι απλώνεις τη ζύμη της τάρτας. Με ένα πηρούνι τρυπάς τη ζύμη και την βάζεις για 10 λεπτά στο φούρνο να ψηθεί. Για την κρέμα: Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και προσθέτεις το αλεύρι. Ανακατεύεις . Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το γάλα ανακατεύοντα. Βάζεις αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύεις και περιμένεις να πήξει. Ρίχνεις έναν κρόκο αυγού αφού κατεβάσεις από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος τρίβεις τυρί και ανακατεύεις.

Κόβεις φλούδες από το κολοκύθι και το καρότο. Όσες περισσέψουν τις μαρινάρεις με ξύδι βαλσάμικο με γεύση ράσμπερι, ελαιόλαδο, αλάτι και σερβίρεις με το κοτόπουλο.

Πάνω στην τάρτα ρίχνεις την κρέμα και ξεκινάς να φτιάχνεις μια σπείρα από πάνω με τα λαχανικά. Από πάνω ρίχνεις λίγο λάδι και ψήνεις για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 
Δες και την εκτέλεση στο βίντεο από την εκπομπή HAPPY COOK

IMG_0083

INFO:

  • Μια ταρτα αποτελειται απο μια ζυμη στη βαση της και μια γεμιση, παντα ανοιχτη, χωρις να καλυπτεται απο μια δευτερη στρωση ζυμης

  • H πιο διασημη ταρτα ειναι η ταρτ τατεν, που ειναι μια αναποδογυρισμενη ταρτα με μηλα

  • Μια ταρτα μπορει να ειναι και αλμυρη, οπως η κις λωραιν.

IMG_0117

  • Η μεγαλυτερη ταρτα με δαμασκηνα ειχε βαρος 2177,5 κιλα και παρασκευαστηκε στη Γαλλια στις 10 Αυγουστου του 2008

  • Στην Αμερικη ειναι πολυ δημοφιλεις οι pop tarts, που ειναι προψημενες τετραγωνες γεμιστες πιτες, που ψηνονται στη φρυγανιερα.

IMG_0021



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*