Quote

Σπιτική Ταραμοσαλάτα με Σησαμέλαιο

Η καθαρά δευτέρα θέλει τον Ταραμά της! Και η λαγάνα θέλει τον Ταραμά της!
Μπορείς να πάρεις έτοιμη Ταραμοσαλάτα αλλά μπορείς να φτιάξεις και στο σπίτι!

Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ελέγχεις τα υλικά και ειδικά το λάδι που σε πολλές έτοιμες ταραμοσαλάτες μπορεί να είναι χαμηλής ποιότητας. Στην σπιτική ταραμοσαλάτα μπορείς να βάλεις ότι λάδι θες. Εμείς προτείνουμε Σησαμέλαιο που εκτός από πολύ υγιεινό, δίνει και μία υπέροχη γεύση στην Ταραμοσαλάτα!

Στο σούπερ μάρκετ, μπορείς να πάρεις έτοιμο ταραμά συσκευασμένο, στα ψυγεία με τις έτοιμες σαλάτες αλλά μπορείς να πάρεις και έτοιμη ταραμοσαλάτα στην βιτρίνα κάπου στα τυριά-αλλαντικά. Εκεί θα βρεις συνήθως και τον ταραμά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μόνο σου ταραμοσαλάτα. Προσοχή γιατί μπορεί να μπερδευτείς. Αν θες να φτιάξεις μόνο σου ταραμοσαλάτα, καλό είναι να πεις στον υπάλληλο ότι θες ταραμά για να φτιάξεις μόνος σου.

Υπάρχουν 2 είδη ταραμά. Ο κόκκινος και ο λευκός. Όταν τους αγοράζεις στην πρωτογενή μορφή για να φτιάξεις σπιτική ταραμοσαλάτα και οι 2 έχουν κοκκινωπή απόχρωση. Ο ένας όμως είναι πολύ πιο σκουρόχρωμος. Μπορείς να φτιάξεις με οποιον θες. Ο ένας δίνει στο τέλος ροζ ταραμά ενώ ο άλλος λευκό.  Λάβε όμως υπόψιν οτι πολλές από τις έτοιμες ροζ ταραμοσαλάτες του εμπορίου έχουν μέσα και χρωστικές ύλες.

Αμα θες μπορείς να φτιάξεις ταραμοσαλάτα με συνδυασμό λευκού και κόκκινου ταραμά. Εμείς βάλαμε και τα 2 αλλα επειδή βάλαμε και σταρένια παξιμάδια ολικής αντί για λευκό ψωμί το χρώμα βγήκε άσπρο-μπεζ. Ακολουθεί η συνταγή!

IMG_9086

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ.Ταραμάς Λευκός
  • 50 γρ. Ταραμάς κόκκινος
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού ή σταρένια παξιμάδια ολικής
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • λίγο πιπέρι
  • 1/2 κούπα παρθένο σησαμέλαιο (Χαΐτογλου)
  • 1/2 ποτήρι νερό
Χρησιμοποιούμε αυτό εδώ το multi από κατάστημα vicko  που είναι τώρα σε προσφορά 9.90 ευρώ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζεις τα παξιμάδια στο μούλτι.

Μπορείς αν θες πρώτα να τα μουσκέψεις. Διαφορετικά προσθέτεις λίγο 50ml νερό μετά. Αν χρησιμοποιείς ψωμί το μουσκεύεις και το στεγνώνεις πριν προχωρήσεις.

Βάζεις στο πολυμίξερ τον ταραμά και το κρεμμύδι και χτυπάς για μισό λεπτό.
Στη συνέχεια βάζεις λίγο πιπέρι και το παξιμάδι ή την ψίχα του ψωμιού.
Χτυπάς και προσθέτεις σιγά σιγά το ξύδι, σησαμέλαιο και λεμόνι.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να δοκιμάσεις και αν χρειαστεί προσθέτεις ψωμί, ξύδι, λάδι, πιπέρι ή χυμό λεμόνι ανάλογα με το πως σου αρέσει. Σερβίρεις και απολαμβάνεις πάνω σε σπιτική λαγάνα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!! 🙂

IMG_9080

IMG_9071

 



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*