Quote

Τηγανίτες Τρικολόρε

IMG_6409

Οι τηγανίτες είναι μια τέλεια εύκολη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας. Σήμερα θα φτιάξουμε τηγανίτες αλλά όχι τις κλασσικές. Θα φτιάξουμε τηγανίτες τρικολόρε για να μην πω τετρακολόρε. Πάμε να δούμε πως θα δώσουμε χρώμα στο φαγητό μας εύκολα και γρήγορα.

IMG_6434

 Υλικά:

Τηγανίτες Τρικολόρε
300 ml γάλα
200γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
80 γρ. άχνη Ζάχαρη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
2 αυγά
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
Ελαιόλαδο Ariston

Για χρώμα:
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 μπολ Μαϊντανό και σπανάκι
1 Βρασμένο παντζάρι

Για το σερβίρισμα:
100 γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές μαγιονέζα
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
5 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση:
Σπας τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάς. Βάζεις αλάτι και λίγη ζάχαρη. Βάζεις το γάλα και τέλος προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις. Σε μέτρια φωτιά βάζεις το τηγάνι να ζεσταθεί. Αν θέλεις σουρώνεις το μείγμα , για να μην έχει σβώλους . Χωρίζεις το μείγμα. Χρησιμοποιείς το τσέρκι το οποίο έχεις βουτυρώσει όπως και το τηγάνι. Τηγανίζω από τη μια πλευρά και ύστερα γυρίζω και από την άλλη.
Για πράσινο χρώμα: Χτυπάς στο μιξεράκι το baby σπανάκι , μαιντανό με λίγο ελαιόλαδο, το ρίχνω στο μείγμα και τηγανίζω.
Για πορτοκαλοκόκκινο χρώμα: Βάζεις πελτέ ντομάτας στο μείγμα, και για πιο κόκκινο βάζεις παντζάρια χτυπημένα στο μιξεράκι,
Ανακατεύεις τη μαγιονέζα με το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι.
Βάζεις μια τηγανίτα και από πάνω γαλοπούλα , άλλη μία τηγανίτα και από πάνω κρέμα και τσένταρ κλπ. Σερβίρεις με τσένταρ, γαλοπούλα, τυρί κρέμα μαγιονέζα και ότι άλλο επιθυμώ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

IMG_6449

INFO:

  • Για αφράτες και τραγανιστές τηγανίτες αντικατέστησε το υγρό του μείγματος με σόδα.

  • Γύρισε τις τηγανίτες, ?όνο όταν έχουν ήδη κάνει φουσκάλες από τη ?ια πλευρά.

  • Χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι, αρκετά ρηχό για να βγαίνουν εύκολα οι τηγανίτες με μια μεταλλική σπάτουλα.

  • Μην αλείψετε το τηγάνι με λάδι. Ψέκασε το τηγάνι (όσο είναι κρύο και ποτέ όσο είναι ζεστό) ?ε σπρέι λαδιού.

  • Μην ψήνεις τις τηγανίτες σε δυνατή φωτιά επειδή βιάζεσαι. Το καλύτερο ψήσιμο τηγανίτας γίνεται με μέτρια φωτιά.

IMG_6433



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*