Quote

Συμβουλές και tips για τέλειες σφακιανές πίτες

SFAKIANI PITA

Αχ αυτές οι σφακιανές πίτες, είναι φανταστικές στη γεύση, ξεσηκωτικές στην όψη και εξαιρετικές στην υφή. Αν έχεις επισκεφθεί την Κρήτη και δοκίμασες το σίγουρο είναι πως δεν σε άφησαν ασυγκίνητο. Σε περίπτωση που δεν έχεις δοκιμάσει, σε προτρέπω να το κάνεις καθώς οι σφακιανές πίτες μαζί με σφακιανό, θυμαρίσιο μέλι είναι πραγματικά ένας μικρός γευστικός οργασμός του ουρανίσκου σου.

Σήμερα θα σου μάθω κάποια μικρά tips για να κάνεις τις πιο τέλειες σφακιανές πίτες και να ξετρελλάνεις τους φίλους σου αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Tips για φανταστικές, υπέροχες, μοναδικές ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ:

 

  • Μπορείς να καταψύξεις τις πίτες πριν το τηγάνισμα, βάζοντας ανάμεσά τους αντικολλητικό χαρτί.

  • Μπορείς να βάλεις και πηχτόγαλο Χανίων για πιο έντονη “γεύση” Κρήτης αλλά και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

  • Αφήνεις την πίτα να ψηθεί τόσο όσο να αρχίσει να κουνιέται από το τηγάνι.

  • Η σφακιανή πίτα θέλει μέτρια φωτιά και πολλά γυρίσματα.

  • Το τυρί που θα βάλεις στην σφακιανή πίτα θα πρέπει να είναι στραγγισμένο, ειδικά αν είναι κάποιο τυρί με πολλά υγρά.

  • Το τυρί δεν θα πρέπει να είναι παγωμένο όταν έρθει σε επαφή με το ζυμάρι.

  • Συνόδεψε τις σφακιανές πίτες ιδανικά με τέλειο σφακιανό, θυμαρίσιο μέλι.

Μην ξεχάσεις να πιεις και μια ρακή!

meli sfakiano

 

 

Κείμενο & έρευνα: Ηλέκτρα Αστέρη
electraasteri.gr

 



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*