Quote

Τιραμισού

Σε αυτό το βίντεο θα δεις 2 διαφορετικούς τρόπους να φτιάξεις Τιραμισου. Έναν πιο πολύπλοκο με δικό σου σπιτικό παντεσπάνι και έναν πιο απλό με έτοιμα μπισκοτάκια σαβαγιαρ. Δες το βίντεο διάλεξε ένα από τα 2 και “Καλή επιτυχία!”

Η απλή παραλλαγή για Τιραμισου στην Κουζινα είναι στο 17:38

ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Για το παντεσπάνι
7 αυγά
350γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
250γρ αλεύρι για κάθε χρήση
1 βανίλια
20γρ baking powder

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την γέμιση
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ άχνη ζάχαρη

1) Σπάζεις τα αυγά σε ένα μπολ και χωρίζεις τους κρόκους με τα χέρια μέχρι να πέσει το ασπράδι και τον κρόκο σε άλλο δοχείο, 2) Πρώτα θα προθερμάνεις το φούρνο και χτυπάς στο μίξερ το ασπράδι των αυγών με ζάχαρη για να γίνει μαρέγκα, 3) Όταν το μείγμα πάρει άσπρο χρώμα θα το αδειάσεις σε μπολ, 4) Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και μετά προσθέτεις κακάο στο μείγμα, 5) Χτυπάς το μείγμα μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα και αδειάζεις μέσα την μαρέγκα τώρα ανακατεύεις, 6) Σε άδειο μπολ βάζεις αλεύρι με το μπέικιν και βανίλια ανακατεύεις κι ρίχνεις τα υλικά αυτά στο μείγμα με την μαρέγκα, 7) Ανακατεύεις με κουτάλι κάνοντας απλές κυκλικές κινήσεις, 8) Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνεις λίγο αλεύρι και βάζεις σε αυτό το μείγμα, 9) Βάζεις το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και μέχρι να ψηθεί θα φτιάξεις το σιρόπι,
Για Το Σιρόπι

1) Σε ένα άδειο μπολ το γεμίζεις με νερό και βάζεις καφέ κι ζάχαρη μετά ανακατεύεις, 2) Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και κόβεις με μαχαίρι γύρω-γύρω κι ύστερα θα αναποδογυρίσεις το ταψί για να βγάλεις το παντεσπάνι, 3) Κόβεις το παντεσπάνι στην μέση γύρω-γύρω και χωρίζεις το επάνω μέρος με το κάτω μέρος κι θα βάλεις πάνω από το κάτω μέρος το σιρόπι, Για Την Κρέμα: 1) Σε μπολ του μίξερ αδειάζεις κρέμα γάλακτος και το χτυπάς μέχρι να γίνει σαντιγί κι θα το βάλεις σε άλλο μπολ, 2) Μετά χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με το τυρί κρέμα και αργότερα θα βάλεις μέσα σε αυτά τα υλικά κι την σαντιγί, 3) Θα τα χτυπήσεις όλα μαζί στο μίξερ και στρώνεις με σπάτουλα αυτό την βάση από το παντεσπάνι, 4) Με το άλλο επάνω μέρος κομματιού από το παντεσπάνι θα το βάλεις στην βάση σαν σάντουιτς και θα βάλεις το σιρόπι από πάνω στο παντεσπάνι, 5) Ξανά θα πασαλείψεις το επάνω μέρος με κρέμα και μετά θα βάλεις κακάο, 6) Κόβεις κομμάτι και είναι έτοιμο να το φας.

ΑΠΛΗ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
1 ποτήρι καφέ εσπρέσο
3 κουταλιές κακάο

1) Βάζεις σε μπολ μαζί κρέμα τυρί και γιαούρτι μετά ζάχαρη άχνη κι ανακατεύεις, αυτή είναι η κρέμα σου!

2) Σε ένα άδειο μπολ γεμίζεις το καφέ και βουτάς ολόκληρο ένα-ένα έτοιμο μπισκοτάκι σαβαγιαρ για 2-3 δευτερόλεπτα κι μετά θα τα βάλεις σε πιάτο,

3) Θα στολίσεις από πάνω τα μπισκοτάκια με κρέμα,

4) Θα βάλεις μερικά έτοιμα μπισκοτάκια σε οριζόντια φόρα πάνω από την κρέμα σαν σάντουιτς,

5) Μετά κι άλλη κρέμα από πάνω και κακάο τώρα είναι έτοιμα.

Tiramisou



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*