Quote

Το καλύτερο Τσουρέκι – βήμα προς βήμα με βίντεο

Mας το ζητήσατε. Σας το φτιάξαμε. Ξετρελαθήκατε και τώρα ψάχνετε την συνταγή του. Ορίστε λοιπόν το στρογγυλό τσουρέκι που φτιάξαμε παρέα με την κυρία Ελευθερία μπορείτε να το παρακολουθήσετε πια και online. Τώρα που είμαστε μια ανάσα από το Πάσχα και οι συνταγές των τσουρεκιών σου φαίνονται δύσκολες μια είναι η λύση. Να φτιάξεις αυτό το τσουρέκι καθώς εκτός από την παρασκευή του θα μάθεις και μυστικά που θα κάνουν πιο γευστικό και όμορφο το πασχαλινό μας τσουρέκι. Τα υλικά και η εκτέλεση ακολουθούν παρακάτω, όμως μην ξεχάσεις να δεις το βίντεο καθώς εκεί είναι κρυμμένα τα μικρά μυστικά του τσουρεκιού μας! Καλή επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

80 γρ. νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι ΧΡΥΣΟ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
λίγο χλυαρό νερό
5 αυγά
350 γρ ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
135 γρ. γάλα
30 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
30 γρ. σπορέλαιο
1 κουταλιά μέχλεπι ,1 κουταλιά κακουλέ
1 βανίλια, λίγο αλάτι
σουσάμι για πασπάλισμα

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε την μαγιά με νερό και αλεύρι και την αφήνουμε να φουσκώσει
2. Χτυπάμε αυγά και φτιάχνουμε το ζυμάρι
3. Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι για 2 ώρες
4. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε διάφορα σχέδια (δείτε βίντεο)
5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν
6. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
7. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά στον αέρα.
Σημείωση: Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των τσουρεκιών και τον φούρνο σας.

Για πολλά τιπς και βήμα βήμα εκτέλεση δείτε το βίντεο και κρατήστε σημειώσεις!

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

4 comments

  1. Φαίνονται πολύ λαχταριστά, θέλουμε να τα φτιάξουμε αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε τι βούτυρο χρησιμοποιήσατε, μοιάζει με φυτίνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*