Quote

Βασιλόπιτα με Γιαούρτι

Μία ξεχωριστή συνταγή για Βασιλόπιτα με Γιαούρτι! Είναι αυτή που αποκαλούμε τριφτή, με ζυμάρι σαν ψωμί. Ούτε σαν κέικ, ούτε όμως με μαγιά σαν τσουρέκι. Δείτε το βίντεο και δοκιμάστε τη! Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
‘Βασιλόπιτα με Γιαούρτι
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
300 γρ. γιαούρτι Total
250 γρ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
 2 αβγά
φιλέ αμύγδαλου
vasilopita
Εκτέλεση:
Λιώνεις το βούτυρο και το βάζεις σε ένα σκεύος. Χρησιμοποιείς λίγο από το βούτυρο για να βουτυρώσεις το ταψί. Μέσα στο βούτυρο προσθέτεις την άχνη ζάχαρη και την κρυσταλλική και ανακατεύεις. Βάζεις μέσα το μπέικιν και τη σόδα και χτυπάς το μείγμα στο μίξερ. Στη συνέχεια βάζεις το γιαούρτι και ανακατεύεις. Προσθέτεις το ένα αυγό και ξαναχτυπάς στο μίξερ. Βάζεις το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού . Σταδιακά ρίχνεις το αλεύρι χτυπώντας στο μίξερ. Από ένα σημείο και μετά χρησιμοποιείς τους γάντζους στο μίξερ ή ανακατεύεις με το χέρι. Στο τέλος ζυμώνεις λίγο με τα χέρια και βγάζεις ένα κομμάτι για να γράψεις πάνω από τη βασιλόπιτα τη χρονολογία. Βάζεις το φλουρί σε κάποιο σημείο στη ζύμη και την τοποθετείς στο ταψί. Χτυπάς ένα αυγό και αλείφεις τη βασιλόπιτα. Τη στολίζεις με φιλέ αμυγδάλου. Με την υπόλοιπη ζύμη γράφεις τη χρονολογία. Προθερμαίνεις στους 180 και ψήνεις στους 180-200 για 30 με 40 λεπτά.



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

3 comments

  1. Dear Eftyxi XPONIA POLLA!!!!!!

    some of your recipes are beyond fantastic. I watched you today 25th March 2015 (NET) and believe me you were “talking to yourself and you heard yourself” most of the times… I believe your microphone under your chin… every time you bend OR TURN your head, your voice…. dies…. Please try to find a better place so that your voice is heard no matter where your head faces… Pretty please!!!!! Where on earth can I find these recipes of today’s show almond milk, sunflower milk etc???? I do NOT care for videos-just recipes.

    Have a HAPPY DAY!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*