Ήταν ένα μακρύ ταξίδι...


FT in San FranciscoAllo from America!

22 ώρες μετά την ώρα που έφυγα από το σπίτι στην Αθήνα, μπήκα στο ξενοδοχείο στη Santa Clara, λίγο έξω από το San Francisco. Εριξα τρελούς ύπνους στο ταξίδι…

Πετούσα 6:10 από Ελ. Βενιζέλος για Φρανφούρτη. Κοιμήθηκα ελάχιστα αφού επεσα στις 2 και ξύπνησα στις 3:50. Είχα διαφορες δουλειές και email να στείλω πριν αναχωρήσω. Εκτός αυτού ήθελα να αρχίσω να προσαρμόζομαι σε ωράριο Αμερικής.

Εφυγα από το σπίτι των γονιών μου στην Αθήνα στις 4. Κοιμήθηκα μισή ώρα πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο. Αφού έκανα check-in κοιμήθηκα άλλο ένα μισάωρο στην αίθουσα αναμονής. Στην πτήση για Φρανφούρτη δε θυμάμαι ούτε απογείωση ούτε προσγείωση.. Κοιμήθηκα όλη την ώρα…! Έχασα και το πρωινό.. Καλύτερα μιας και ήθελα να προσαρμόσω και το βιολογικό μου ρολόι που εξαρτάται από τις ώρες των γευμάτων σε ωράριο Αμερικής. Αυτό σήμαινε οτι θα έπρεπε να νηστέψω μέχρι το 2-3 το μεσιμέρι για να μην καταλάβω πολύ το jet lag. Έτσι ανιστάθηκα και στα pretzels που συνάντησα στην Φρανφούρτη.

Στο αεροδρόμιο της Φρανφούρτης δεν κοιμήθηκα.. Κοιμήθηκα όμως στο αεροπλάνο για San Francisco. Η πτήση ήταν 11 ώρες. Μπορεί να ακούγονται πολλές αλλά αν έχεις πράγματα να κάνεις δεν βαριέσαι… Διάβασα, εγραψα, είδα το Social Network που δεν είχα δει,  εκανα τις βόλτες μου πανω-κατω στους διαδρόμους και την απαρραίτητη γυμναστική αεροπλάνου για να μην υπερπιαστώ. Σε γενικές γραμμές η ώρα περασε γρήγορα.

Εφτασα στο αεροδρόμιο του San Francisco στις 2 το μεσημέρι που ήταν 12 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Από εκεί πήρα βανάκι για το ξενοδοχείο που ήταν καμια ώρα δρόμο.

Αύριο ξεκινάει το 4ήμερο live even Experts Academy με τον Brendon Burchard και ανυπομονώ πως και πως να τον δω από κοντά. Δευτέρα και Τρίτη που θα έχω ελεύθερες θα μεταφερθώ downtown San Francisco για 2 υπερτουριστικές μέρες. Τρίτη βράδυ επιστρέφω και θα ειμαι Ελλάδα Τετάρτη βράδυ..

Αν και τοπική ώρα είναι 8μμ είμαι έτοιμος να πεσω για ύπνο. Ωρα Ελλάδος 6 το πρωί… που σημαίνει οτι πάλι ξενίχτυσα…

Αν ποτέ πήγατε παρόμοια μεγάλα ταξίδια γράψτε από κάτω ποια ήταν η εμπειρία σας με το jet lag. Το ξερατε οτι οι ώρες των γευματων παιχουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο γρήγορα προσαρμόζεστε στον προορισμό σας;

Αυτά για τώρα!.. Θα στείλω νέα και τις επόμενες ημέρες…

Φιλιά πολλά!