Quote

Παλαιότερο Βιογραφικό

Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, αρθογράφος γαστρονομικής φιλοσοφίας και υποστηρικτής της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Είναι γνωστός και ως “foodmusic chef”, επειδή εμπνεύστηκε τα «Μουσικομαγειρέματα» – ένα πρωτοποριακό show στο οποίο η διατροφή και η μαγειρική συναντάνε τη μουσική και την ψυχαγωγία σε μια αληθινά «νόστιμη» παράσταση που υμνεί το «έξυπνο» φαγητό.

super_1475.JPG foodmusic_show_School.jpg DSC04809.JPG

Γεννηθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από γονείς Θεσσαλονικείς. Σπούδασε Πληροφορική, με λαμπρές επιδόσεις, στο Essex University and Imperial College στην Αγγλία, αρνήθηκε όμως την προοπτική μιας σπουδαίας ακαδημαϊκής καριέρας και μια υψηλόμισθη θέση που του προσφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αφοσιωθεί στις μεγάλες του αγάπες: τη μουσική, την επικοινωνία, την έρευνα, το γράψιμο, τα ταξίδια  και, πάνω απ’ όλα, τη διατροφή και τη μαγειρική.

FTBletsas (1).jpg FT mprokolo2.JPG ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ

Ο Ευτύχης πήρε «το βάπτισμα» της μαγειρικής από τη μητέρα του, τη Μαίρη, που τον μύησε στα μυστικά της κουζίνας όταν ήταν έφηβος. Αργότερα, στα φοιτητικά του χρόνια, άρχισε να μαγειρεύει συστηματικά αξιοποιώντας τις συνταγές της κι έτσι ανακάλυψε τη σημασία του υγιεινού φαγητού, που μπορεί να χαρίζει ενέργεια και ευεξία χωρίς να χάνει σε νοστιμιά.

n11718791066_1503193_7124887.jpg El_Paso_cooking_1.jpg _DSF4153.JPG

Ευρύτερα γνωστός πια, αποφάσισε να αξιοποιήσει την αναγνωσιμότητα και το κύρος του υπηρετώντας σκοπούς με ευδιάκριτη κοινωνική σημασία. Έτσι, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε σχολεία και παιδικές κατασκηνώσεις και χρησιμοποιώντας έναν εύθυμο, διασκεδαστικό αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, πήρε μέρος στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας για να προβάλλει τις βασικές αρχές της καλής διατροφής και να ενθαρρύνει τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Αντίστοιχα προγράμματα έχει πραγματοποιήσει και στην Κύπρο όπου συνεργάζεται με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Σε συνεργασία, επίσης, με την Cheesenet και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και υπό την αιγίδα σχετικών Εθνικών Προγραμμάτων, ανέλαβε τη συστηματική προώθηση των ελληνικών προϊόντων διατροφής σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και σε άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.

Eutixis_stefan.jpg DSC04857.JPG 152.JPG

Για 4 τηλεοπτικές σαιζόν παρουσίασε με επιτυχία την εκπομπή «Η κουζίνα της μαμάς»  στην ΕΤ3 (2005-06) και τον Alpha (2006-2009) – με οδηγό τον ίδιο και με υπόκρουση τις συγχορδίες της κιθάρας του – ταξίδεψε τους τηλεθεατές στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, κατέγραψε από τις μαμάδες και τους επαγγελματίες μάγειρες τις πιο νόστιμες τοπικές συνταγές και πρόβαλλε τις αξίες του καλού, και υγιεινού φαγητού.

CHIOS_PEOPLE_paidia.jpg El_Paso_cooking_3.jpg 2010_4_25_ΔΕΒΘ_Μουσικομαγειρεματα5.jpg

Τον Μάιο 2009 παρουσιάστηκε στο πυροβολικό για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και με την ευκαιρία αυτή ολοκλήρωσε το βιβλίο του με τίτλο «Μαγειρική Οικονομία» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη όπου έχει και την έδρα της εταιρείας του (foodmusic) που ίδρυσε το 2006.Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print