Η κουζίνα του Αγίου ΒαλεντίνουΠερνάει τελικά ο έρωτας από το στομάχι;

Μας ταιριάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και αν ναι, έχει καμία σχέση με το φαγητό»;

Οι γιορτές έχουν πολλές όψεις, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Εμένα, προσωπικά, μ? ενδιαφέρει η γεύση του έρωτα. Γιατί ο έρωτας όχι μόνον έχει γεύση, αλλά μοιάζει και με το φαγητό. Αν όλα πάνε καλά, έχει νοστιμιά, γλύκα, ποικιλία και σας χορταίνει. Αν κάτι στραβώσει, γίνεται πικρός και ξινίζει, λίγο ή πολύ. Αν σας λείπει, «πεινάτε» απεγνωσμένα. Κι αλίμονο αν ο άλλος σας καθίσει στο στομάχι και σας πέσει βαρύς και αχώνευτος.

Θέλετε απεγνωσμένα κάποιον; Πρέπει να τον «ψήσετε»! Δε θέλετε «ορεκτικό», περνάτε κατευθείαν «στο ψητό». Δεν τον θέλετε; Ξέρετε εσείς από «χυλόπιτες»! Δεν σας θέλει; Βράζετε «στο ζουμί σας»! Δεν είστε πολύ σίγουροι γι? αυτόν; Τον βάζετε «σε σιγανή φωτιά». Και πάει λέγοντας? Όλο κάτι μαγειρεύετε, λοιπόν. Προσέξτε, όμως, γιατί στην κουζίνα του έρωτα παραμονεύουν κίνδυνοι: το «ζεμάτισμα», το «κάψιμο», η «συντήρηση» στο ψυγείο κι, ακόμα χειρότερα, η «κατάψυξη». Θα συναντήσετε, ακόμα, κι ανεπιθύμητους συμβιβασμούς, όπως το «ξαναζεσταμένο φαΐ». Για «λάντζα», τέλος, ούτε λόγος… σε κάθε κουζίνα, αλλά και σχέση, υπάρχει μπόλικη?

Με τις ευχές και την αγάπη μου, λοιπόν, διαλέξτε πού θα γιορτάστε φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου, τη δική σας γιορτή. Στο απόρθητο ιδιωτικό άσυλο της κουζίνας σας, ή στον περιποιημένο και συχνά λαμπερό χώρο της δημόσιας τραπεζαρίας; Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως η γιορτή είναι αληθινή όταν υπάρχει μέσα μας. Όρεξη να έχετε λοιπόν? Αλλά κι αν δεν έχετε, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη»!

EYTYXHS