Quote

Μπάρες δημητριακών με μήλο

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου μπάρες δημητριακών, χρησιμοποιώντας ότι φρούτα και ότι δημητριακά τραβάει η ψυχή σου; Φυσικά και μπορείς! Και μάλιστα με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Δοκίμασε το!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. βούτυρο
  • 2 μήλα
  • 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζ. δημητριακά  ολικής
  • 2 φλιτζ. αλεύρι  ολικής
  • 1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βάζεις τα δημητριακά σε μια μικρή σακουλίτσα, την κλείνεις καλά και αρχίζεις να τα τρίβεις με το χέρι σου, μέχρι να αλεστούν τελείως. Βουτυρώνεις ένα ταψάκι 9×13. Ξεφλουδίζεις και τρίβεις τα μήλα στο χοντρό τρίφτη. Ανακατεύεις σε ένα βαθύ μπολ την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύεις καλά με το χέρι. Προσθέτεις τα αλεσμένα δημητριακά, το τριμμένο μήλο, το αλεύρι, την σόδα και την κανέλλα. Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνεις τα αμύγδαλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις. Ανοίγεις με το χέρι σου ένα χοντρούτσικο φύλλο μέσα στο ταψί και το χαράζεις σε μικρές μπάρες. Βάζεις τις μπάρες στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνεις σε μέτρια θερμοκρασία.  Αφού μυρίσει όλο το σπίτι κανέλλα και μήλο, μισή ώρα μετά, βγάζεις τις μπάρες από τον φούρνο, τις κόβεις εκεί που τις χάραξες και τις αφήνεις να κρυώσουν τελείως πριν δοκιμάσεις!

Αν θες  τέλειες υγιεινές συνταγές με μήλο και πληροφορίες κάθε λογής για τα Μήλα, μπες στο site της Μηλοσοφίας



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

4 comments

  1. Geia sou Eytyxh….

    poly kalh h idea sou ayth. posa flytzania gala xreiazetai h syntagh?

    Take care,
    Manos

    • Γεια σου Μάνο!
      Σε ευχαριστώ που το πρόσεξες!… Δεν είχε αντιγραφεί καλά το κλασμα.
      Θέλει μόλις 1/4 φλιτζανιου. μπορεί και ελάχοστο παραπάνω αλλά εξαρτάται και απο το μέγεθος του αβγού. Στόχος είναι να έχεις ένα σφιχτό μείγμα που όμως κολάει και κρατάει τα υλικά ενωμένα.
      Καλη επιτυχία…!
      Ευτυχης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*