Τάρτα Γαλατόπιτα


ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη τάρτας:

½ κ. αλεύρι

1 φλ. άχνη ζάχαρη

1 πακέτο βούτυρο

1 αυγό

1 σφηνάκι ξύδι

Για την γαλατόπιτα:

1 λ. γάλα

½ φλ. σιμιγδάλι

½ φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ένα αυγό, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε καλά με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαστιχωτή ζύμη. Απλώνουμε το ζυμάρι σε
μια βουτυρωμένη φόρμα, μέχρι να πάρει το σχήμα της.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα της γαλατόπιτας. Βράζουμε το γάλα σε ένα
κατσαρολάκι. Ρίχνουμε επίσης μέσα την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Προσθέτουμε
επίσης ξύσμα λεμονιού για άρωμα και ένα αυγό για να δέσει η κρέμα. Όταν η κρέμα είναι
έτοιμη, την ρίχνουμε μέσα στην τάρτα και ψήνουμε! Στους 190 βαθμούς, για 35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!