Τρώγοντας «ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ»


Σύντομες οδηγίες για το φαγητό στις διακοπές

Οι διακοπές είναι δικαίωμα! Είναι μια περίοδος ξεκούρασης, χαλάρωσης και απόλαυσης για όλους? Ένα μικρό διάλειμμα στην κουραστική ζωή των μεγαλουπόλεων? Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε κοντά στη φύση? Ο μοναδικός τρόπος «να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας» για το επόμενο χειμώνα.

Το καλό φαγητό στις διακοπές είναι δικαίωμα! Απόλαυση, μέσα στην απόλαυση των διακοπών? Ευκαιρία να «εξερευνήσουμε» νέες γεύσεις, δεμένες με την παράδοση κάθε τόπου… Προϋπόθεση για να νιώθουμε ξέγνοιαστοι, κεφάτοι και ισορροπημένοι.

Το καλό φαγητό στις διακοπές είναι δικαίωμα που πρέπει να το προασπίσουμε! Όχι μόνο γιατί η διατροφή επηρεάζει τη διάθεση και την υγεία μας, αλλά και γιατί – κάποτε – η διατροφή «εκτός έδρας» εξελίσσεται σε απρόβλεπτη περιπέτεια, αφού κάποιοι δεν σέβονται το γούστο και?το στομάχι μας.

Εμπρός λοιπόν! Ας βάλουμε στις αποσκευές μας κάποιους απλούς κανόνες. Ας τους ακολουθήσουμε χωρίς αποκλίσεις. Είναι χρήσιμοι όσο κι ένας χάρτης, γιατί θα μας προσανατολίσουν, με ασφάλεια, στο «θολό» ενίοτε τοπίο της καλοκαιρινής διατροφής. Ιδού, λοιπόν, σύντομες και πυκνές, οι «οδηγίες προς ναυτιλομένους:

Καλές διακοπές! Και να γυρίσετε χορτάτοι από ήλιο, θάλασσα και καλό φαγητό.

(To άρθρο θα δημοσιευθεί στη City Press στις 18 Ιουλίου)